W Series: Jön a végső összecsapás!
W Series 2019: Brands Hatch - Előzetes, 1-2. szabadedzés

w6i6345.jpg

Alig néhány óra, illetve egyetlen verseny van hátra a W Series első, 2019-es szezonjából – s ugyan mindenki tekintete Jamie Chadwick és Beitske Visser bajnoki összecsapására szegeződik, a magyar rajongóknak más miatt is érdekesnek ígérkezik a Brands Hatch-i finálé: Keszthelyi Vivien ugyanis újabb lehetőséget kapott.

Még két versenyzőnek van esélye arra, hogy a női formulaautós bajnokság, a W Series első bajnoka legyen: a Williams Forma-1-es tesztpilótájaként is tevékenykedő Jamie Chadwick és Beitske Visser között dől majd el, hogy ki viheti haza a félmillió dolláros fődíjat. 13 pont a különbség kettejük között, viszont amennyiben Chadwick ezúttal is dobogón zár – mint tette azt eddig minden versenyen –, vagy legalábbis holland ellenfele előtt, övé a bajnoki cím. Azonban nem csak ez az egyetlen tét, hiszen a pontverseny első tizenkét helyezettje automatikus indulási jogot kap a 2020-as idényre, így az utolsó továbbjutó pozíciókért is biztosan nagy lesz a küzdelem.

54i2303.jpg

Pénteken két szabadedzéssel vette kezdetét a szezonzáró hétvége Brands Hatch-ben, és mindkettőn az asseni verseny győzedelmeskedő, finn Emma Kimiläinen autózta a leggyorsabb kört. Minekutána az első gyakorláson még az eső volt az úr, mérvadóbb időeredményeket csak a délutáni tréning alkalmával láthattunk. Ezek alapján 1:23.365 az etalonidő, melytől köze 3 tizeddel maradt el Alice Powell, míg a harmadik helyen Chadwick lemaradása már alulról súrolta az egy másodpercet. Esős körülmények között közelebb volt a brit Kimiläinenhez, viszont még így sem lehet oka panaszra, ellenben Vissernek igen: a nyitóedzésen elektronikai gondjai adódtak, délután pedig csak a hetedik lett.

w6i5314.jpg

A folytatásban még egy időmérő edzés és egy verseny vár mezőnyre, 11:30-as, illetve 16:10-es kezdéssel, és jó hír, hogy – leszámítva a hockenheimi nyitóhétvégét, valamint az asseni futamot – újra lesz magyar érdekeltség a mezőnyben, Keszthelyi Vivien ugyanis idén negyedjére is lehetőséget kap éles versenyen, ahogyan a széria másik tesztpilótája, Sarah Bovy is rajthoz állhat. A 18 éves magyar – aki a szabályok értelmében szintén részesül az összdíjazásból – egy 17. és egy 20. hellyel kezdett a nagy-britanniai Grand Prix-pályán, ahhoz pedig, hogy beverekedje magát a legjobb 12 közé az összetettben, az eddigi egy pontja mellé még egy 5. helyet kellene begyűjtenie.

Fotó: W Series Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6815004486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása