Magyar induló is akadt a Magyar Nagydíj hétvégéjén

dsc_1745.jpg

Magyar beugróval egészült ki a Porsche-szuperkupa mezőnye a Hungaroringen.

dsc_1710.jpg

Bár túl nagy hírverés nem övezte, a 34. Forma-1-es Magyar Nagydíj hétvégéjén mégiscsak volt egy magyar induló Vincze Ádám személyében, aki a Porsche-szuperkupa mezőnyében tette próbára magát, az MRS GT-Racing színeiben, továbbá a BZ Racing közreműködésével. A 18 éves versenyző tavaly bajnok lett az újoncok kiírásában a Swift Cup Europe-ban, idén pedig egy német endurance-sorozatban versenyez egy Porsche Cayman GT4-gyel – mostani indulását az ottani eredményeinek köszönhette.

Az esős szabadedzésen az utolsó, 31. helyen nyitott – bő 11 másodperccel lemaradva a 2:03.134-gyel élen záró Julien Andlauertől –, majd a száraz körülmények között megrendezett kvalifikáción az utolsó helyre kvalifikált, 1:55.331-es körével 7,5 másodperces hátrányban a pole pozíciót is megszerző franciától.

A 15 körös versenyen végül körön belül, a 27. helyen intették a #16-os rajtszámú Porschével Vinczét, legjobb ideje (1:54.801) pedig több mint fél másodperccel volt jobb annál, mint amit az időmérőn futott. Eközben a BWT Lechner Racing kettős győzelmet aratott a kétszeres bajnoki címvédő, Michael Ammermüller vezetésével, Andlauer pedig második lett. A német pilóta győzelmének köszönhetően 1 pontosra faragta lemaradását csapattársával szemben; a hónap végén Belgiumban folytatódik a szezon.

m19_3936_fine.jpg

Fotó: Hungaroring média, Porsche Presse

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5514999484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása