TCR EU: Hyundai-elsőség és M1RA-blama az oscherslebeni időmérőn
TCR Europe 2019: Oschersleben - Időmérő edzés

2019-2019_oschersleben_friday---2019_tcr_eur_oschersleben_fp_19_andreas_backman_88.jpg

Első pole-ját szerezte a TCR Európa-kupában a targetes Andreas Bäckman, ellenben a M1RA-nak nem alakult jól a szombat délelőtt megrendezett kvalifikáció.

Már a Q1-ben elveszítettük a mezőny két magyar indulóját, a Nagy Dániel helyére beugró Szabó Zsolt Dávid a 21., a zengős Tenke Tamás pedig a 26. helyre kvalifikált. Sovány vigasz ugyan, de Szabó csapattársa, Luca Engstler a 12. helyen tovább slisszolt a Q2-ben. De mind hiába, ugyanis a WTCC-futamgyőztes Franz Engstler fia érdemi kört már nem tudott autózni a második felvonásban, ahogyan a WestCoast Racing olasz pilótája, Gianni Morbidelli sem – előbbinek eltört a kormányműve, míg utóbbinál a hűtő mondta fel a szolgálatot.

Mindennek ellenére Hyundai-pole-lal zárult az időmérő edzés, 1:30.017-es körrel ugyanis fölényes győzelmet aratott a Target Competition színeit képviselő Andreas Bäckman. A svéd versenyző több mint három és fél tizedet adott a második edzést élen záró Daniel Lloydnak (Brutal Fish Racing-Honda), a harmadik pedig az FP1-en leggyorsabbnak bizonyuló Santiago Urrutia (WRT-Audi) lett.

Nelson Panciatici (M Racing-Hyundai) és Gilles Magnus (Comtoyou-Audi) fért még be az első öt közé, megelőzve Jessica Bäckmant, valamint csapattársát, a Target Competition új versenyzőjét, Dominik Baumannt. Tom Coronelt (Boutsen Ginion Racing-Honda) és Alex Morgant (Wolf-Power Racing-Cupra) is utolérte a technika ördöge, de még így is közre tudták fogni a bajnoki éllovas Josh Files-t (Target-Hyundai), a 8., illetve a fordított rajtrácsos elsőséget érő 10. helyen zárva.

Az első versenyt 13:35-kor rajtoltatják, amit élőben követhetünk a Sport 2-n és a TCR hivatalos YouTube-csatornáján.

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1314993258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása