TCR EU: Felemás magyar kezdés Oscherslebenben
TCR Europe 2019: Oschersleben - 1-2. szabadedzés

2019-2019_oschersleben_friday---2019_tcr_eur_oschersleben_fp_67_zsolt_david_szabo_148.jpg

Az első edzésen még egészen biztatóan szerepelt a magyar különítmény, azonban a második edzésen látottak már kevésbé adnak okot bizakodásra, ami a kiemelkedő eredményeket illeti. Eközben egy Audi- és egy Honda-elsőséget hozott nyitónap.

Pénteken kora délután lépett először pályára a TCR Európa-kupa apraja-nagyja Oscherslebenben. Az „apraja-nagyja” alatt ezúttal az eredetileg tervezett 29 helyett 28 versenyzőt kell érteni, úgy tudni ugyanis, hogy a rajtrács egyetlen Renault Mégane-ját felvonultató Vuković Motorsport alkatrészek hiányában nem utazott el, így John Filippi kihagyja a szezon ötödik hétvégéjét.

2019-2019_oschersleben_friday---2019_tcr_eur_oschersleben_fp_55_santiago_urrutia_14.jpg

A félórás tréning a WRT-s Santiago Urrutia elsőségével zárult; az uruguayi audis az utolsó két percben, friss gumikon pakolt oda egy 1:31.681-es kört, amivel kereken két tizedet adott a Boutsen Ginion Racing Hondáját terelgető Tom Coronelnek. A holland mögött a Brutal Fish Racingnél versenyző márkatárs, Daniel Lloyd végzett, megelőzve Nelson Panciaticit (M Racing-Hyundai), valamint a M1RA-s Luca Engstlert.

Az, hogy a Hyundai az elképesztő pluszsúlybéli különbségek ellenére ott volt rögtön az élmezőnyben, bizakodásra ad okot, ahogyan az is, hogy a német pilóta újdonsült csapattársa, a magyar csapat másik Hyundaijában Nagy Dánielt váltó Szabó Zsolt Dávid első nekifutásra egy kilencedik időt autózott, 9 tizeddel elmaradva tőle – kettejüket Andreas Bäckman (Target-Hyundai), Gianni Morbidelli (WestCoast-Volkswagen), valamint Davit Kajaia (PCR-Cupra) választották szét. A TOP-10-be még a másik Bäckman-testvér, Jessica fért be.

A legjobb peugeot-s Aurélien Comte lett, de ő is csak a 14. helyen kezdett, megelőzve a Dušan Borković helyét átvevő Dominik Baumannt. Feltűnő volt még, hogy Josh Files, a bajnokság éllovasa csak a 17. helyen zárt, több mint két másodperccel elmaradva.

Az első szabadedzés végeredménye:

null

null

Ugyan a két edzés között leszakadt az ég, a másodikra felszáradt a pálya, de a piros zászlót ennek ellenére nem úsztuk meg: az első edzést 26.-ként záró Tenke Tamás ugyanis mindössze két kör után kicsúszott az utolsó előtti kanyarnál, és a falat megütve elütötte a zengős Cupra kormányművét. Egy perccel a leintés előtt jött az újabb megszakítás, miután Urrutia ugyanott megállt, de ezt már nem követte újraindítás.

2019-2019_oschersleben_friday---2019_tcr_eur_oschersleben_fp_123_daniel_lloyd_19.jpg

A második edzésen Lloyd lett az első 1:31.495-tel, Coronel, Alex Morgan (Wolf-Power-Cupra), valamint Andreas Bäckman két tizeden belül zártak hozzá képest. Legjobb audisként Gilles Magnus futotta az ötödik legjobb időt, a comtoyou-s belgát pedig további három targetes – Baumann, Files és Mat’o Homola – követte. Az FP1-en edzéselső Urrutiával, valamint Morbidellivel lett teljes az első tíz sorrendje.

Ezúttal a M1RA számára sem alakult igazán jól a gyakorlás: Luca Engstler 22., Szabó Zsolt 25. lett.

A második szabadedzés végeredménye:

null

null

Szombaton 09:50-től az időmérő edzéssel folytatódik a program, amit élőben követhetünk a TCR hivatalos YouTube-csatornáján.

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2514992502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása