F3: Meglepetések az időmérőn, Shwartzman kényelmes helyzetben
Forma-3 2019: Hungaroring - Időmérő edzés

img_1845.JPG

Habár komolyabb fennakadás nélkül lezajlott a Forma-3-asok mogyoródi időmérő edzése, a meglepetés sem maradt el. Az ART-s Christian Lundgaard a pole-ban, a bajnokságot vezető Shwartzman a második sorban – a premás orosz pilóta legfőbb riválisa és egyben csapattársa, Jehan Daruvala pedig csak a mezőny második felében tanyázik.

1017644175-lat-20190803-_r3i3234.jpg

A szabadedzést is az élen záró Christian Lundgaard elsőségét hozta a szombat reggeli órákban lebonyolított Forma-3-as kvalifikáció a Hungaroringen. Az ART Grand Prix dánja 1:31.761-es idővel szerezte meg első rajtelsőségét a szériában, nem mellesleg ennek értelmében továbbra sem tudott senki sem duplázni időmérőn még idén.

Lundgaard mögött a Hitech GP észtje, az összetettben harmadik Jüri Vips végzett, lemaradása éppen csak meghaladta az egy tizedet. Tőle 11 ezreddel maradt el Lundgaard csapattársa, Max Fewtrell, akitől meg csak 6 ezreddel kapott a listavezető Robert Shwartzman.

A Prema orosz versenyzője így is kényelmes helyzetből várhatja a szombat délutáni főfutamot, ugyanis Vipsnek 22 pontot kellene ledolgoznia vele szemben, míg legfőbb üldözője, Jehan Daruvala csak a 17. helyre kvalifikált – ennek „fényében” közte és az indiai között várhatóan nőni fog az eddig 12 pontos differencia.

Niko Kari (MP Motorsport) az ötödik időt autózta, a finnt még Pedro Piquet (Trident), Jake Hughes (HWA), David Beckmann (ART Grand Prix), Yuki Tsunoda (Jenzer), valamint Felipe Drugovich (Carlin) követték a TOP-10-ben

16:45-kor lendül újra akcióba a mezőny, az első futamot élőben közvetítik az M4 Sporton.

Az időmérő edzés végeredménye:

f3_2019_hungaroring_q.jpg

Fotó: Kováts Olivér, Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 3 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7814993130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása