F3: Piquet fiát verve nyitott az élen az ART-s a Hungaroringen
Forma-3 2019: Hungaroring - Szabadedzés

1017641276-lat-20190802-_l5r2027.jpg

A szokásos pénteki szabadedzéssel vette kezdetét az F3-as hungaroringi program, amelyen Christian Lundgaard bizonyult a leggyorsabbnak, megelőzve Pedro Piquet. A bajnoki éllovas a TOP-5-ben kezdett, legfőbb riválisa eközben csak a TOP-10-en kívül találta magát.

Újra akcióban a Forma-3 mezőnye, és – hasonlóan a Forma-2-höz – még a nyári szünet előtt, a Hungaroringen belevágnak a 2019-es szezon második felébe. A bajnokság pillanatnyilag premás házi csatával kecsegtet: Robert Shwartzman vezeti az összetettet 114 ponttal, 12 pontos hátrányban Jehan Daruvala a második, míg a harmadik helyen a Hitech GP észtje, Jüri Vips áll, 22 egységnyi lemaradásban.

Pénteken, a késő reggeli órákban pályára is lépett a legkisebb kategória, a 45 perces szabadedzés pedig az ART-s Christian Lundgaard elsőségével zárult. A dán 1:32.771-es idővel zárt az élen, tőle mindössze 34 ezreddel maradt el a háromszoros Forma-1-es világbajnok, Nelson Piquet fia, a tridentes Pedro Piquet, a harmadik pedig a HWA-s Jake Hughes lett, megelőzve az ART-s Max Fewtrellt.

Shwartzman az ötödik helyen kezdte a hétvégét, csapattársa, Marcus Armstrong előtt. Az új-zélandi mögött Leonardo Pulcini (Hitech GP), Vips, a camposos Alex Peroni, valamint Piquet csapattársa, a finn Niko Kari tette teljessé az első tíz helyezett sorrendjét.

Daruvala csak egy 12. helyet érő idővel indított, mentségére szóljon viszont, hogy rendkívül kicsik voltak a különbségek – az indiai köre is csak 5 tizeddel volt lassabb, mint Lundgaardé.

Visszaért a mezőnybe Giorgio Carrara, aki egyébként a Jenzer Motorsport Forma-4-es pilótájaként tengeti az idei évét, korábban a Red Bull Ringen láthattuk a 18 éves argentin pilótát, aki a korábban Artyom Petrov és Federico Malvestiti által is vezetett autóval a 24. időt autózta.

Meglepő módon legközelebb csak szombaton reggel lép pályára a Forma-3, a 9 órakor kezdődő időmérő edzés alkalmával.

A hungaroringi szabdedzés végeredménye:

f3_2019_hungaroring_fp.jpg

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 3 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1914991552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása