F1: Megvan Niki Lauda utódja a Mercedesnél

m65392_1.jpg

Markus Schafer veszi át a májusban elhunyt háromszoros Forma-1-es világbajnok helyét a bajnokcsapatnál.

Niki Lauda az elmúlt években, mint ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező elnök, komoly szerepet töltött be a Mercedesnél, többek között ő csábította a csapathoz Lewis Hamiltont a 2013-as Forma-1-es szezonra. Azonban idén májusban, kilenc hónappal a tavalyi tüdőtranszplantációja után elhunyt, így az utóbbi hónapokban a többi igazgatósági tag látta el a feladatait.

Azonban a minap bejelentették Brackley-ben Lauda utódját, Markus Schafer személyében, aki idáig a Daimler AG Group kutatási és a Mercedes-Benz fejlesztési osztályán dolgozott.

„Az anyacégünk iránti elkötelezettség az alapja a csapat sikereinek, és ez a következő években is így lesz. A Forma-1-es támogatás mindig tükröződik csapatunk testületében a Daimler vezető tisztségviselőinek erőteljes jelenlétével, és ez Markus és Frank Markus kinevezésével folytatódik a továbbiakban. A Forma-1 a Mercedes számára világszinten jó platformot biztosított, mind az erőteljes technológia, mind a marketing szempontjából”

– mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője a bejelentés kapcsán.

Az ügyvezetői jogkörrel nem felruházott igazgatói pozíciót ezentúl Frank Markus Weber tölti be, Ola Kallenius és Bodo Uebber távozását követően.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5014988502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása