F1: 51 éves rekordot adott át a múltnak pontszerzésével Kubica

ealharwwkaieygw.jpg

Több mint nyolc és fél év után szerzett újra pontot a Forma-1-ben a lengyel pilóta, köszönhetően annak, hogy az Alfa Romeókat megbüntették a Német Nagydíj után.

Ugyan eredetileg a 12. helyen fejezte be a kaotikus Német Nagydíjat Robert Kubica, végül tizedikként, vagyis pontszerző helyen rangsorolták a Williamsszel, miután mindkét Alfa Romeót 30 másodperces időbüntetéssel sújtották. Így a lengyel visszatérése óta először szerzett pontot, utoljára pedig a 2010-es Abu-Dzabi Nagydíjon végzett a TOP-10-ben.

Összesen 8 év és 258 nap telt el a két alkalom között, amivel új rekordot állított fel. A korábbi csúcstartó a 2015-ben elhunyt Jules Bianchi dédnagybátyja, Lucien Bianchi volt, aki az 1968-as Monacói Nagydíjon a harmadik helyen célba érve 7 év és 342 nap után, az 1960-as Belga Nagydíj óta először zárt a pontszerzők között.

A StatsF1.com oldalán minden olyan versenyzőt listáznak, akinek esetében két pontszerzés között legalább egy év eltelt. A jelenlegi mezőnyből Kubica mellett Kimi Räikkönen, Kevin Magnussen, Danyiil Kvjat és Nico Hülkenberg neve szerepel még a névsorban.

Emellett a listán kisebb meglepetésre találkozhatunk Michael Schumacher, Mario Andretti, Niki Lauda, Nigel Mansell, Phil és Graham Hill, Juan Manuel Fangio, Jacques Villeneuve, Mike Hawthorn, Alain Prost, Keke Rosberg, Emerson Fittipaldi és Mika Häkkinen nevével is – van, hogy nem is egyszer. Hozzá kell tenni azonban, hogy sokszor – ahogyan Kubica esetében is – egy-egy kihagyás játszik közre a jókora szünetben.

Kubica pontszerzése pedig egy csúfos kudarctól már megmentette a Williamst. Mégpedig attól, hogy egyedüli csapatként pont nélkül zárja a 2019-es szezont, ugyanis utoljára 2015-ben volt arra példa, hogy egy alakulat nullpontosként fejezzen be egy idényt – akkor ez a gárda Bianchi egykori csapata, az akkor már Manor néven futó Marussia volt.

StatsF1.com oldalán elérhető lista első 30 helyezettje:

statsf1_com_screenshot_2019-07-30.jpg

Fotó: ROKiT Williams Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5814986724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása