F1: A Toro Rosso-főnök hajlik arra, hogy megtartsa jelenlegi pilótáit

ap-212yrx78n2111_news.jpg

Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke Danyiil Kvjat és Alexander Albon teljesítményével egyaránt elégedett, és szívesen fogadná, ha jövőre nem változna a páros összetétele – azt azonban leszögezte, hogy a döntés a Red Bull kezében van.

A tavalyihoz képest új felállással vágott neki a 2019-es Forma-1-es szezonnak a Toro Rosso: a Red Bull-fiókcsapathoz visszatért másodjára is Danyiil Kvjat, az orosz csapattársként pedig az újoncot kapott, a Forma-2-ből érkezett Alexander Albon személyében. Az idény felénél a Toro Rosso nyolcadik a csapatok kiírásában, versenyzőik pedig a 14-15. helyen állnak az egyéni értékelésben – mindent figyelembe véve viszont nem érheti szó a ház elejét.

Elégedettségének legutóbb a Toro Rosso vezetője, Franz Tost adott hangot, aki személy szerint meg is tartaná az Albon-Kvjat párost 2020-ra – erről a Német Nagydíj pénteki napján nyilatkozott hosszabban.

„Két nagyon jó versenyzőnk van. Danyiil esetében már a múltja alapján tudtuk, hogy gyors, de most már érett is, így a teljesítmény kiváló. Alex eközben egy pozitív meglepetés számomra az újoncok közül, hasonlóan Norrishoz. Szerintem erős lesz a szezon második felében, mert már ismeri az autót, és azt, hogyan zajlanak a dolgok a Forma-1-ben.

Amennyiben pedig mi biztosítjuk a szükséges feltételeket, meglátásom szerint igazán jó eredményekkel is előrukkolhat. Bízom is benne, hogy a továbbiakban is folytathatjuk velük, de ez a Red Bull döntésén múlik, amiről azt gondolom, hogy szeptember vége vagy október eleje előtt biztosan nem fog megszületni”

– idézi Tost gondolatait a PlanetF1.com.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2814983088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása