F1: Hazai pályán is szenvedhet a Mercedes?

m201653.jpg

A csapatfőnök, Toto Wolff szerint igen – a világbajnoki pontállás éllovasa úgy gondolja, az osztrák után a németországi versenyhétvége is küzdelmes lehet a Mercedes számára a kedvezőnél melegebb időjárás miatt.

A 2019-es Forma-1-es szezonban idáig csak a Red Bull Ringen talált legyőzőre a Mercedes, ahol a verseny Max Verstappen győzelmét hozta, miután az utolsó körökben levadászta a ferraris Charles Leclerc-t. Eközben a két Ezüst Nyíl Lewis Hamilton és Valtteri Bottas alatt csak küszködött a spielbergi kánikulában…

Könnyen megeshet ráadásul, hogy a Hockenheimringen is egy hasonló hétvégének néz elébe a brackley-i alakulat, legalábbis az időjárás-előrejelzések alapján forróságra lehet számítani.

„Habár Németországban sok lesz a pályán kívül történés, elsősorban a pályán nyújtandó teljesítményünkre fogunk koncentrálni. Az időjósok magas hőmérsékleteket prognosztizálnak, ami hasonlóan nagy kihívás elé állíthat minket, mint Ausztriában. Ráadásul a spielbergihez hasonlóan a hockenheimi is egy relatíve rövid pálya, ami miatt kisebbek lesznek a különbségek a csapatok között”

– figyelmeztetett Toto Wolff csapatfőnök a Mercedes által kiadott hétvégeelőzetesben.

A Mercedes egyébként a 200. F1-es rajtját fogja megejteni Németországban, emellett a motorsport 125 évét is ünnepli – ezek apropójából pedig különleges festésben tündökölhetnek a W10-esek.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr414977234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása