DTM: Forma-1-es teszt lehet az idei bajnok jutalma?

dtm-1563716095.jpg

Legalábbis ez a terv – mindenesetre a bajnokság jelenlegi éllovasának, René Rastnak tetszik az ötlet.

Ha minden az elképzeléseknek megfelelően alakul, egy különleges lehetőségben is részesült a német túraautó-bajnokság (DTM) 2019-es bajnokság győztese. A széria promóteri oldaláról a korábbi F1-es pilóta, Gerhard Berger a Speedweek hasábjain nyilatkozva elhintette ugyanis, hogy a bajnok akár egy Forma-1-es autót is tesztelhet jutalom gyanánt.

A hír rögtön felkeltette néhány versenyző érdeklődését – többek között az egyéni bajnoki pontversenyt pillanatnyilag 22 ponttal vezető René Rastét is. Az audis német versenyző gondolatait a GrandPX.news idézte: „Bergernek jók a kapcsolatai. Talán össze tudja hozni, afféle bónuszként.”

A korábban a McLaren és a Ferrari Forma-1-es alakulatánál is megfordult Berger gyorsan fel is hívta arra a figyelmét, hogy még korántsem biztos, hogy kivitelezhető lesz, de ígéretet tett arra, hogy megpróbálja, majd a következőket nyilatkozta a fiatal versenyzők mai helyzetéről: „Annyira hülye ez a szituáció, mert a Forma-1-es csapatok semmilyen kompenzációt nem kapnak a tesztnapokért. A mai szabályok keretében emiatt a fiatal versenyzők nehezen kapnak lehetőséget arra, hogy bizonyíték a bennük rejlő tehetséget.”

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1114977118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása