F1: Ricciardo nem bánta meg, hogy elhagyta a Red Bullt

bfb6-d793-bc2a-4364b6b75526_f14b506e8f4a6e6cfc19640ac85911037685e97b.jpg

Ricciardo úgy véli, nem járt volna jobban, ha elutasítja a Renault ajánlatát azért, hogy a Red Bullnál maradjon – meglátása szerint ugyanis a Milton Keynes-i istálló semmit sem változott az utóbbi öt évben.

Sokakat meglepett tavaly Daniel Ricciardo, amikor bejelentette, hogy öt szezon után távozik a Red Bulltól, és Forma-1-es pályafutását a Renault gyári csapatának színeiben folytatja. Azóta is rendre megkérdőjelezik, hogy jól döntött-e az ausztrál, figyelembe véve, hogy a szezon felénél csak tizedik a bajnokságban – legjobb eredményeként pedig egy 6. helyet tarthat számon.

Eközben egykori csapattársa, Max Verstappen a harmadik helyen áll, miközben megnyerte az Osztrák Nagydíjat. Hasonló a helyzet a konstruktőri kiírásban is, ahol a Red Bull a harmadik, a Renault az ötödik pozíciót foglalja el.

ecc8-f965-da89-4102afcfd5d6_013136c65ea7fba2147a916ba4c7476ca3cb3a42.jpg

A hétszeres nagydíjgyőztes azonban kitart csapata mellett, amely az új éra első évében, 2021-ben már a bajnoki címet venné célba. Ricciardo a Formule 1 lapnak nyilatkozva állt ki a döntése és a Renault mellett:

„Gyakran odajönnek hozzám az emberek, és mondják, hogy nézzem Maxot, mert ő a dobogón áll, míg én annak közelében sem vagyok. Csakhogy a Red Bullnál ugyanezt az utóbbi öt évben bármikor el lehetett érni. Tavaly a szezonnak ezen a pontján három versenyt nyert a csapat, most pedig csak egy van nekik. Ez azt jelenti, hogy semmivel sem jártam volna jobban, ha maradok.”

Ricciardo gyorsan hozzá is tette, hogy momentán csak a Mercedes igazán ütőképes, viszont határozottan elégedett a váltásával.

„Az én meglátásom emellett pedig az, hogy ha nem a Mercedesben ülsz, versenyzőként sosem lehetsz teljesen elégedett, mert a Mercedes dominánsan az első számú erő. Természetesen nem bántam meg, hogy a Renault-hoz szerződtem. Egyelőre az eredmények nem kiemelkedőek, de boldog vagyok a csapattal, és azzal, amit ott látok. A legfontosabb pedig az, hogy boldog vagyok magammal, azzal, amit csinálok, és ez az, amit próbálok felépíteni a mérnökeimmel is.”

Fotó: Renault Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5714973262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása