DTM: Hollandiai történelemismétlés Rockenfeller módra
DTM 2019: Assen - 2. futam

a199553_medium.jpg

A mondás is úgy tartja, hogy a történelem ismétli önmagát. Azonban arra talán még a legvadabb álmaiban sem gondolt Mike Rockenfeller, hogy ismételten Hollandiában, egy újabb 35 futamon át tartó nyeretlenségi szériát lezárva ünnepelhet újra futamgyőzelmet a DTM-ben. Az Audi egyébként kis híján szénné alázta a mezőnyt a második asseni futamon, ezt viszont a mezőny végéről induló, végül másodikként célba érő Marco Wittmann megakadályozta.

René Rast várhatta az élről a német túraautó-bajnokság (DTM) vasárnapi versenyét Assenben, a 2017-es bajnok a piros lámpák kialvása után meg is tudta tartani vezető helyét – mögé, a második helyre márkatársa, Mike Rockenfeller kapaszkodott fel, köszönhetően annak, hogy az újonc Jonathan Aberdein elrontotta a rajtját az első sorból, így a WRT-csapat Audijával visszaesett nyolcadiknak.

Marco Wittmann eközben őrült felzárkózásba kezdett: miután az időmérőn turbóproblémák miatt csak az utolsó rajtkocka jutott neki, négy körön belül beverekedte magát a pontszerző zónába, majd boxkiállását a 11. körben már a hatodik helyről kiállva teljesítette. A BMW-s pilóta tempóját látva két körrel később Rast is a depó felé vette az irányt, két körrel korábban, mint Rockenfeller.

A friss gumikon a bajnoki éllovas vissza tudott jönni Wittmann elé, ennek ellenére rövidesen bebizonyosodott, hogy nem volt kifizetődő a korai kerékcsere. Így a 29. körben Rockenfeller, miután néhány körrel korábban megelőzte Wittmannt, átvette a vezetést, Rast pedig a nullázás veszélyétől tartva inkább úgy döntött, hogy viseltes gumijain kijön egy második kerékcserére is.

dtm-1563716765.jpg

Rockenfeller innentől fogva megállíthatatlanul autózott a cél felé, végül 4,5 másodperces előny birtokában intették le. 2013 bajnoka első győzelmét aratta a 2017-es hollandiai futam óta – amit akkor még Zandvoortban rendeztek –, és külön érdekesség, hogy a németnek az előző sikeréhez hasonlóan a mostanira is 35 versenyt kellett várnia.

„A fellegek felett járok! A DTM a világon egyik legkeményebb bajnoksága: tegnap ugyanezekkel a beállításokkal még a középmezőny végén voltunk, most viszony legelöl. Remek időmérőt zártam, majd a rajtom is jól sikerült. Tisztában voltam vele, hogy a gumikezelés kulcsfontosságú lesz. Így próbáltam spórolni, amennyire csak lehetett, és kifizetődőnek bizonyult. Amikor nőtt az előnyöm, igyekeztem az autónak minden zajára figyelni. Ebből adódóan rendkívül boldog voltam, amikor megláttam a kockás zászlót”

– nyilatkozta a leintést követően Rockenfeller.

A szombati futam leintését követően még a dobogó legfelső fokán ünneplő Wittmann egy második helyet mentett az utolsó rajtkockából, így a harmadikként célba érő Nico Müllerhez hasonlóan két dobogóval távozhatott Assenből.

a199569_medium.jpg

Az audis svájci mögött három márkatársa, Aberdein, a kétkiállásos stratégiát követő közül egyedüliként pontot szerző Rast és Robin Frijns futott be, míg az Aston Martin kettős pontszerzést könyvelhetett el Daniel Juncadella hetedik és Paul di Resta nyolcadik helye révén. Másik két audis, Jamie Green és Pietro Fittipaldi csípte el az utolsó pontokat, vagyis a BMW-sek közül csak Wittmann tudott a TOP-10-ben zárni vasárnap.

Rast továbbra is vezeti a bajnokságot, 22 ponttal előzi Mullert, míg Wittmann hátránya már 40 egységnyi. Rockenfeller az idei első elsőségének köszönhetően az ötödik helyre jött fel az összetettben.

Három hét múlva a Brands Hatch-i aszfaltcsíkon folytatódik a DTM 2019-es szezonja.

A második asseni futam végeredménye IDE kattintva érhető el.

Fotó: Audi Motorsport Communications, DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4214973728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása