F1: Fordulat a Haas-ügyben, változások a főszponzornál

Menesztették az igazgatót a Rich Energytől, nevet is váltott a vállalat.

d_dfu57xoaeagde.jpg

A Forma-1-es Brit Nagydíj előtti szerdán a névadó támogató, a Rich Energy a Twitteren közölte a nagyérdeművel, hogy kihátrál a Haas mögül, a csapat gyenge teljesítményére hivatkozva. Másnap a kannapolisi gárda csapatfőnöke, Günther Steiner ennek ellenkezőjét állította, miszerint a két fél együttműködése továbbra is él – ennek megfelelően a kétes hátterű energiaital-gyártó logói nem kerültek le Romain Grosjean és Kevin Magnussen autójáról.

Teljes káoszt okozott a Rich Energy tweetje, állítólag többek között a Forma-2-ben és az IndyCarban versenyző Jordan King édesapja, Justin King – mint a cég korábbi tanácsadója, valamint aktuális igazgatósági tagja – is igyekezett megmenteni a partnerséget. Pénteken viszont az erre vonatkozó közleményt William Storey nevetségesnek nevezte. Mindeközben pedig súlyosabbá tette a vállalat helyzetét, hogy újabb bírósági meghallgatás várhat rá, amiért a Whyte Bikesnak nem fizette ki a logólopás miatt kiszabott pénzbüntetést.

Kedden viszont újabb fordulatot vett az ügy, kiderült ugyanis, hogy Storey már nem a vállalat többségi tulajdonosa és igazgatója, míg a Rich Energy a továbbiakban Lighting Volt név alatt folytatja a működését. Storey helyét Matthew Bruce Kell vette át, ahogyan a horvát Zoran Ternicet is menesztették.

A GPToday.net úgy tudja, hogy a múlt hétvégén kiszivárgott egy levél, amelyben a Haas leszögezte, hogy hajlandó folytatni a partnerséget, de csakis abban az esetben, hogy Storey távozik a vállalattól. Úgy néz ki, erre sor került – kíváncsian várjuk, hogyan fog alakulni a Haas és a Rich Energy Lighting Volt kapcsolata.

A cég működésében végbement változásokról szóló angol nyelvű közlemények elérhetőek a Companies House oldalán.

Fotó: Haas F1 Team / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr714957338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása