F1: Véget ért minden idők egyik legbizarrabb partneri kapcsolata

spielbergsaturday14-724979.jpg

A Haas főszponzora, a Rich Energy váratlanul bejelentette, hogy még a szezon fele előtt kihátrál az amerikai Forma-1-es csapat mögül. Minderre ráadásul egy egészen furcsa indokkal rukkolt elő az egyébként is botrányhősnek számító energiaital-gyártó.

2019-re, fennállásának negyedik évére sikerült leakasztania egy névadó támogatót a Haas F1 Team-nek, azonban az már az első pillanattól megkérdőjelezhető volt, hogy jó lóra tett-e a kannapolisi istálló. Tudniillik ugyanis, hogy a fedélzetre igencsak kétes háttérrel érkezett meg a Rich Energy, amely renoméján a hangzatos, a Red Bull-lal szembeni legyőzési vágyra kihegyezett Twitter-bejegyzésekkel, valamint a brit kerékpárgyártóval, a Whyte Bikes-szal folyamatban lévő, szerzői jogi hercehurcájával sem javított.

A Brit Nagydíj előtt pedig bejelentette a William Storey vezette energiaitalos cég, hogy befejezi a Haas támogatását, továbbá távozik a Forma-1-ből is. A döntéshez egy meglehetősen  furcsa – ám a történet eddigi alakulását elnézve meglepőnek éppen nem mondható – indoklást fűzött a közösségi oldalán:

„A célunk az volt, hogy megelőzzük a Red Bull-t. Ezzel szemben elfogadhatatlan, hogy Ausztriában a Williams mögött végeztünk. A Forma-1 politikája és politikai hozzáállása szintén akadályozza üzleti tevékenységünket.”

Rich Energy on Twitter

Today @rich_energy terminated our contract with @HaasF1Team for poor performance. We aim to beat @redbullracing & being behind @WilliamsRacing in Austria is unacceptable. The politics and PC attitude in @F1 is also inhibiting our business. We wish the team well #F1 #richenergy

Jóllehet, a Haas számára valóban nem a várakozásoknak megfelelően sikerült a 2019-es szezon idáig, amit az is mutat, hogy a konstruktőri összetettben csak a nullpontos Williamst előzi Romain Grosjean és Kevin Magnussen kettőse. Ennek ellenére önmagában az indoklás teljesen nevetséges – teljesen igaz, hogy Magnussen a 19. helyen, George Russell mögött futott be. Azonban arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Red Bull Ringen az időmérő edzésen a dán messze a csapat eddigi legjobb teljesítményt nyújtotta a szezonban az 5. hellyel. Visszaesésében pedig a sebességváltócsere miatti rajtbüntetése, illetve az az áthajtásos büntetés játszott közre, amit a rajtnál való kiugrásért kapott.

A Haas egyelőre nem kommentálta a fejleményeket, de az biztos, hogy a Rich Energy Forma-1-es szerepvállalásának lezárulásával minden idők egyik legrövidebb, ám legfurcsább és legbotrányosabb partneri együttműködése ért véget.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2414937048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása