F1: Teljes a káosz a balhés főszponzor tweetje miatt

A Haas tagadja, hogy felbomlott volna a Rich Energyvel kötött megállapodása, miközben azt híresztelik, hogy az energiaital-gyártó minden tőle telhetőt megtesz a kínos szituáció elsimításán.

d-uf73ixkauhbig.jpg

Mint arról a Braking News Motorsport is beszámolt szerdán este, a Rich Energy a Twitteren közölte, hogy kihátrál támogatottja, a Haas F1 Team mögül. Az energiaitalos cég szokatlan indoklást fűzött a döntéshez, mégpedig azt, hogy Ausztriában az egyik Haas-pilóta az egyik williamses mögött végzett – és ez elfogadhatatlan, mivel a cél a Red Bull utolérése volt.

Csütörtökön délelőtt a kannapolisi F1-es istálló kiadott egy szűkszavú közleményt a közösségi oldalán, amiben a csapatfőnök Günther Steiner leszögezte, hogy

„a Rich Energy továbbra is a Haas F1 Team névadó támogatója. További információt nem tudunk kiadni a két fél üzleti kapcsolatáról a titoktartási kötelezettség miatt.”

Haas F1 Team on Twitter

Rich Energy is currently the title partner of Haas F1 Team. I cannot comment further on the contractual relationship between our two parties due to commercial confidentiality." - Guenther Steiner, Team Principal

A Motorsport.com úgy tudja, hogy az ominózus Twitter-bejegyzés mögött a vezérigazgató, William Storey áll, ám annak közzététele előtt nem egyeztetett a vállalat többi részvényesével, és nélkülük nem is dönthetne ezekben a helyzetekben.

Egy meg nem nevezett forrás pedig arról tájékoztatta a globális szakportált, hogy a Rich Energy nem bontotta fel a szerződést, Storeynak pedig nincs is joga hozzá, és a befektetők már dolgoznak azon, hogy helyrehozzák az okozott kalamajkát. Ebben állítólag a Forma-2-ben és az IndyCarban versenyző Jordan King édesapja, Justin King is közre fog működni, aki eleinte tanácsadó volt a vállalatnál, de április óta már igazgatósági tag is.

Ellentmondást kelt viszont, hogy a tweet továbbra sem tűnt el a Rich Energy Twitter-oldaláról, ahogyan a Haas autóiról és csapatfelszereléséről sem fognak eltűnni az energiaitalcég logói Silverstone-ban.

Fotó: Haas F1 Team / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5014939560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása