F1: Kubica lett a Nap Versenyzője, vizsgálják a közönségszavazást

d-j2nlhxyaeprag.jpg

Három kört kapott a győztestől, a csapattársától is egyet, mégis Robert Kubica kapta a Nap Versenyzője-díjat. Rendszerhiba, szándékos hekkelés, netalántán szurkolók trollkodása van a háttérben? Egyelőre nem tudni.

Érthetetlen eredmény született a Forma-1 hivatalos közönségszavazásán: az Osztrák Nagydíjon ugyanis ennek értelmében Robert Kubica lett a Nap Versenyzője. Úgy, hogy a Williams lengyel pilótája az utolsó lett, s még a csapattársától, George Russelltől is kapott egy kört, míg a győztes Max Verstappen háromszor körözte le.

Pedig Max Verstappen a rossz rajtja után elképesztő felzárkózást bemutatva menetelt a futamgyőzelemig, Charles Leclerc egészen az utolsó körökig kontroll alatt tudta tartani a futamot az élről rajtolva, Carlos Sainz Jr. pedig a 19. helyről rajtolva hozta fel nyolcadiknak a McLaren-Renault-t.

Felmerült a kérdés, hogy mégis hogyan jött ki győztesként Robert Kubica. Rendszerhiba? Szándékos hekkelés? Esetleg a rajongók trollkodtak?

A témában a GPToday.net próbált utánajárni az oknak. Az angol nyelven is működő holland portál végül azt a tájékoztatást kapta a Forma-1 Menedzsmenttől (FOM), hogy technikai probléma merült fel, és már vizsgálják.

Az még tisztázatlan, hogy hirdetnek-e majd új győztest, mindenesetre a FOM-nál remélik, hogy sikerül kiküszöbölni a problémát, mondván, az ilyesféle malőrök rossz fényt vetnek a sportág imázsára.

d-otefnxoai_ycf.jpg

Bizonytalan Kubica számára a folytatás

Robert Kubica számára nem alakul túlságosan jól a 2019-es szezon és egyúttal a Forma-1-es visszatérés. A lengyel az eddigi kilenc versenyből csak egyen tudta legyőzni újonc csapattársát, a regnáló Forma-2-es bajnok George Russellt. Ráadásul az Osztrák Nagydíj után még az egyik újságíró is kiakasztotta őt, aki a jövőjéről próbálta faggatni.

„Egyelőre korai lenne válaszolni erre a kérdésre. Még 12 verseny hátravan a szezonból”

– felelte arra a kérdésre a 34 éves pilóta, hogy ott lesz-e a rajtrácson 2020-ban is. A következő kérdésre már kevésbé higgadtan válaszolt, mert azt pedzegette, hogy az idei év hátralevő részére megtartja-e az ülését a Williamsnél.

„Mondd meg te. Miért ne fejezném be a szezont?”

A zsurnaliszta ekkor azzal próbált mentegetőzni, hogy csak feltett egy kérdést. Kubica erre csak ennyit mondott:

„Én pedig csak válaszoltam. Hülye kérdésre hülye válasz.”

d-ou6yuxoairnvx.jpg

Ami pedig a versenyét illeti, nem volt igazán elégedett az egyszeres nagydíjgyőztes.

„Nem olyan, mintha nem is próbálkoznék. Amikor mindent megpróbálok, csúszkálok, és kinyírom a gumijaimat. Ha nem lesz semmi újdonság Silverstone-ban, ez nem fog változni. Nem igazán szórakoztató egy másodperccel lassabbnak lenni a saját csapattársamnál.”

Egyébként a Williams FW42-es messze a leglassabb autó a 2019-es rajtrácson. Dave Robson, a grove-iak főtervezője szerint a 2020-as autó az ideinek az evolúciója lesz.

„Nem gondolom azt, hogy alapjaiban rossz lenne az autó, csak nem fejlődünk eléggé. Az idei évre más hozzáállást választottunk, mert tavaly úgy éreztük, hogy elértük a fejlesztési korlátot. Így visszaléptünk egyet, de sokáig tart, mire visszatérünk oda, ahol voltunk. Az adatok jól mutatnak, a Brit Nagydíjra pedig számos pontját javítjuk az autónak, a következő versenyekre pedig egy nagyobb csomaggal fogunk előrukkolni.”

Fotó: ROKiT Williams Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5214922224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása