F1: Hivatalos, újabb kulcsfigura hagyja el a Williamst

d9wk8tgw4aao4tc.jpg

A Williams bejelentette a Francia Nagydíj utáni napokban, hogy 3 hónapnyi gondolkodást követően úgy döntött a csapat korábbi technikai igazgatója, Paddy Lowe, hogy nem tér vissza Grove-ba.

Márciusban látott napvilágot a hír, miszerint nem vesz részt a Williams működésében a technikai igazgató, Paddy Lowe. A minap pedig megerősítette a csapat, hogy ezen pozíciója mellett az igazgatóságból is azonnali hatállyal távozik a szakember.

„Alapos átgondolást követően arra a döntésre jutottam, hogy már nem állok újra munkába a Williamsnél. Korábbi kollégáimnak a legjobbat kívánom a jövőbeni kihívásaikra nézve, és biztosra veszem, hogy meg fognak tudni birkózni velük. Külön köszönetet szeretnék mondani a Williams rajongóinak, akik még ebben az időszakban is kitartóan támogatják a csapatot”

– nyilatkozta Lowe.

Lowe 2017-ben igazolt a Williamshez a Mercedestől. Azonban az egykori patinás grove-i csapat roppant gyenge évet zárt tavaly, idén pedig folytatódott a mélyrepülés. A 2019-es autó, az FW42-es el sem készült időben, így a Williams csak bő kétnapos késéssel tudta megkezdeni a tesztelést – ám a technika azóta is rendre sereghajtónak bizonyul; van, hogy több mint egy másodpercet kap a középmezőny végétől.

A Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams úgy kommentálta Lowe távozását, hogy megérti és tiszteletben tartja a döntését, továbbá minden jót kíván neki a jövőben.

Rövid időn belül Lowe már a harmadik szakember, akit elveszít a brit csapat, a főtervező Ed Wood és az aerodinamikai vezető Dirk de Beer után.

Fotó: ROKiT Williams Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3214911146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása