F1 - MÁRIS MEGVAN AZ ÚJABB ÁLDOZATA A WILLIAMS GYENGÉLKEDÉSÉNEK?

barcelona-t02-wednesday1-636913.jpg

Bár eddig a grove-i istállónál igyekeztek tagadni, hogy rövidesen megválhatnak technikai igazgatójuktól, Paddy Lowe-tól, a legutóbbi fejlemények éppen ennek ellenkezőjét vetítik előre, vagyis alig több mint egy héttel a 2019-es Forma-1-es szezon kezdete előtt technikai igazgató nélkül maradt az egykor patinás csapat.

2017-ben tért vissza első F1-es munkaadójához Paddy Lowe, miután távozott a Mercedestől, aki nem csak technikai igazgató, hanem részvényes is lett a Williamsnél. Azonban idáig korántsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a kenyai születésű brit szakember: a 2018-as autó olyan gyengére sikeredett, főként aerodinamikai szempontból, hogy a Williams fennállása legrosszabb eredményével, a 10. (és egyben utolsó) helyen zárt a szezont.

Az idei versenygép pedig késve készült el, ami miatt George Russell és Robert Kubica kettőse az első két és fél napban még csak pályára sem gördülhetett; a helyzetet pedig tetézi, hogy egyes pletykák szerint nem csak a leglassabb a mezőny az FW42-es, hanem még szabálytalan is.

A motorsport.com-nak nyilatkozva a Williams szóvivője elárulta, hogy Lowe jelen állás szerint személyes okok miatt nem vesz részt a csapat működésében. S noha a csapat korábban próbálta tagadni, hogy az elmúlt másfél gyengélkedésével a szakember menesztésével tennének pontot, ez az álmoskönyvek szerint nem szokott sok jót jelenteni…

Nem Lowe az első az utóbbi tizenkét hónapban, akinek – valószínűleg – fel kell iratkoznia a távozók listájára: korábban a főtervező Ed Wood és az aerodinamikai részleget vezető Dirk de Beer is elhagyta Grove-ot.

Kubica csak 20%-nál tart a szezonnyitóra való felkészüléssel

Az év nagy visszatérőjének tartott Robert Kubica tett napokkal ezelőtt egy némileg aggasztó nyilatkozatot, miszerint az Ausztrál Nagydíjra – ami az első versenye lesz a 2010-es szezonzáró óta – csak 20%-ig áll készen, amiben persze, az is közrejátszott, hogy a barcelonai teszteken a Williams mind körszámok, mind időeredmények tekintetében sereghajtó volt.

„Ez a helyzet, és nem tudok rajta változtatni. A magam részéről egyelőre meg kell győződnöm arról, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk. Nyolc év kihagyás után körülbelül a 20%-át tudom azoknak a dolgoknak, amiket tudnom kellene, mielőtt Ausztráliába megyek. A többi ismeretlen számomra, ugyanis például egyetlen etapom sem volt hosszabb 15 körnél. Kérdőjelek halmazát látom, ez az igazság” – idézi a lengyelt a motorsport.com.

Ami miatt pedig még aggasztóbb ez az eszmefuttatás, az az, hogy Kubica a szerda délutánjával alapvetően elégedett volt, sőt többször kellemes meglepetést okozott számára a Williams FW42, csakhogy ez az eufória hamar elmúlt, amikor kiderült, hogy az autó nem volt a megfelelő működési tartományában. A 2008-as kanadai verseny győztese sajnálkozva azt is hozzátette, hogy a Williams számára az első néhány verseny is a tesztelésről fog szólni.

De csapattársa, az újonc George Russell sem finomkodott az előszezoni gyakorlásokat követően. A tavalyi év Forma-2-es bajnoka úgy fogalmazott, „hazudnék, ha azt mondanám, hogy jelenleg nem mi vagyunk a leglassabbak. Azt gondolom, hogy ez a valóság, és elég nyilvánvaló, hogy még sok munkánk van”.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9914674637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása