F1: Közel 10 év után távozott az FIA sajtófőnöke, Matteo Bonciani

m170123.jpg

Váratlanul bejelentették, hogy Matteo Bonciani a továbbiakban már nem sajtóreferensként fogja a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) munkáját segíteni.

Az elmúlt nyolc évben, vagyis több mint 150 versenyen át Matteo Bonciani töltötte be az FIA Forma-1-es sajtófőnöki posztját – az olasz szakember számos dologért volt felelős munkakörön belül: például neki kellett a versenyzőket a média elé kísérnie minden időmérő edzés és verseny után, továbbá az írott és elektronikus sajtó munkatársaival való kapcsolattartás és a hivatalos közlemények kezelése is a teendői közé tartozott.

Az idei évben már nem is lehetett látni versenyeken Boncianit, majd hétfőn az FIA közölte, hogy a továbbiakban belső tanácsadó lesz a szervezetnél. Helyét pedig ketten fogják átvenni a folytatásban: egyrészt Olivier Fisch, a felügyelőtestület kommunikációs igazgatója, másrészt pedig Tom Wood, aki korábban a Formula-E médiadelegáltja volt.

„Közel tíz éve vagyok az FIA-nál, s immár 8 éve annak is, hogy folyamatosan kísérem a Forma-1-et. Így eljött annak az ideje, hogy lassítsak egy kicsit a tempón, és új kihívások után nézzek. Megtiszteltetés volt számomra ebben a munkakörben dolgozni, mert számos nagyszerű emberrel dolgozhattam együtt, sport, mérnöki, technológiai vagy éppen média oldalról. A Forma-1-es kollégáim jelentették a második családot, hiányozni fognak”

– mondta Bonciani a távozása okán.

„Nagyon szépen köszönöm Matteónak, hogy az elmúlt jó néhány évben elkötelezetten végezte a munkáját, promótálva az FIA szerepét, illetve segítve a média munkáját, hogy az beszámolhasson az FIA legnagyobb presztízzsel rendelkező és a motorsport csúcsának számító bajnokságának eseményeiről”

– köszönte meg Bonciani munkáját az FIA elnöke, Jean Todt.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr514902172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása