WEC: Büntetés után új pole pozíciós az LMP2-ben

_28_tds_racing_fra_oreca_0.jpg

Hiába villantott meglepetés pole-t a Graff csapata, banális hiba miatt nem tarthatta meg.

Az LMP2-es kategóriában a rajtelsőség sorsa a harmadik és egyben utolsó időmérő edzésen dőlt el, a Graff csapat javára. Tristan Gommendy ugyanis a #39-es Orecával egy 3:25.073-as kört autózva nem talált legyőzőre. Csakhogy a csapat nem tarthatta meg a kiváló eredményt, mert a leintés után Gommendy csapattársa, Vincent Capillaire nem állt ki mérlegelésre. Emiatt a stewardok úgy döntöttek, hogy az egység minden Q3-as körét elveszik, ezen felül az alakulat nyakába varrnak egy 1000 eurós csekket is.

Így a TDS Racing #28-as Orecája indulhat majd az élről, Loïc Duval 3:25.345-ös idejének köszönhetően. Az Audi DTM-versenyzője Francois Perrodóval, illetve Matthieu Vaxiviere-vel osztozik a kocsin. Mögülük a többek között Pastor Maldonado nevével fémjelzett, #31-es DragonSpeed-Oreca és a #36-os Signatech Alpine-Oreca indulhat. A Graff triója pedig a 14. helyre esett vissza a kategóriában emiatt a hiba miatt.

Fotó: Joao Filipe / AdrenalMedia.com (FIA WEC Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4114894816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása