F1: A Ferrari nem fellebbezéssel támadja meg az FIA döntését

190045_can.jpg

Habár a Ferrari végül nem nyújtott be fellebbezést a Kanadai Nagydíj végeredménye ellen, nem adta fel a saját igazságukért vívott harcot. Egy másik kiskapun keresztül próbálkoznak az olaszok.

Ahogyan arról már beszámolhattunk, nagy port kavart az előző hétvégén, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybíróinak közbeavatkozása döntötte el a győzelem sorsát a Kanadai Nagydíjon. Történt ugyanis, hogy a versenyben vezető Sebastian Vettel hibázott a 3-as kanyarnál a 48. körben, ami után – a felügyelőtestület döntése alapján – veszélyesen tért vissza a pályára, Lewis Hamilton elé. Emiatt ötmásodperces időbüntetést kapott a német, ami elég volt ahhoz, hogy elbukja az első helyet.

A Ferrari nem sokkal a leintés után megerősítette, hogy fellebbezést nyújt be a végeredmény ellen. A szabályok értelmében 96 órája lett volna arra az olaszoknak, hogy kellő mennyiségű bizonyítékot gyűjtsenek be. Azonban a Press Association arról számolt be csütörtökön délelőtt, hogy elálltak ettől a szándékuktól.

Azonban ez korántsem jelenti azt, hogy lefutott lenne ez a kör a Ferrari és az FIA között, ugyanis a maranellói gárda számára egyfajta utolsó mentsvár lehet a Sportkódex 14.1.1-es pontja. Ennek keretében ugyanis olyan döntéseket lehet felülvizsgáltatni, de csak abban az esetben, ha a fellebbezést benyújtó fél olyan bizonyítékokkal tud szolgálni, amiket a futam alatt nem vizsgáltak meg a stewardok.

Márpedig a futam idején az FIA leginkább csak a kamerafelvételekre hagyatkozhatott, azaz, ha a Ferrari 14 napon belül elő tud rukkolni valamivel, ami Vettel ártatlanságát tanúsítja, akkor újra górcső alá veszik az ügyet.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr914893134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása