F1 - „ÖRÖKKÉ” A MERCEDESEN MARAD A PIROS CSILLAG LAUDA TISZTELETÉRE

m195009.jpg

A Mercedes még a monacói verseny előtt megerősítette, hogy a piros csillag a továbbiakban is az autó dizájnjának részét képezi majd, hogy a csapat sose felejtse el mindazt, amit Niki Lauda tett értük. Az osztrák versenyzőt szerdán kísérik el az utolsó útjára.

Niki Lauda tragikus halálának árnyékában került megrendezésre a Monacói Nagydíj, így az idei hatodik versenyhétvégén a legtöbb csapat az autókra és/vagy a bukósisakra felragasztott matricákkal tisztelget a háromszoros világbajnok emléke előtt.

Nyilvánvaló módon a sorból a Mercedes sem maradt ki, amelynél az utóbbi években ügyvezetői jogkörrel fel nem ruházott elnöki pozíciót töltött be Lauda: az Ezüst Nyilak orrkúpján már a hétvége elejétől fogva ott volt az osztrák klasszis kézjegye a #DankeNiki felirat kíséretében, majd a motorborításon az egyik csillagot átfestették piros színűre, sőt még a glória is ezt a színt öltötte magára.

A vasárnapi futamot megelőzően a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff megerősítette a motorsport.com hasábjain nyilatkozva, hogy a piros Halo egy alkalomra szólt, viszont a piros csillagot a továbbiakban is láthatjuk.

m65392.jpg

Az elmúlt napokban az is kiderült, hogy Laudát szerdán versenyzői overáljában helyezik örök nyugalomra Bécsben, a koporsóba pedig a bukósisakját is elhelyezik.

Az osztrák fővárosban található Stephansdomban előbb (reggeltől délig) egy nyilvános szertartásra kerül sor, aminek keretében a rajongók is elbúcsúzhatnak a háromszoros világbajnoktól. Ezt a zártkörű megemlékezés követi majd a 13 órakor kezdődő gyászmisével.

Erre 300 díszvendéget hívták meg (a névsort nem hozták nyilvánosságra, így nem tudni, kiket), s annyira zártkörű lesz, hogy nemhogy a televíziós társaságok nem lesznek jelen, de még fényképezni és videózni is tilos lesz.

Nem sokkal 14 óra után pedig el is temetik Laudát.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7214863682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása