TCR EU - COMTE KIAKADT, LLOYDOT MEGBÜNTETTÉK

tcr_eu_2019_hoc_r1-comte-lloyd.jpg

Öthelyes rajtbüntetést kapott a fordított rajtrácsos, második versenyre Daniel Lloyd, a Brutal Fish Racing újdonsült versenyzője, amiért Aurélien Comte-tal ütközött.

Számos történés tarkította a TCR Európa-kupára keresztelt dodzsemliga németországi első futamát – ide tartozott Daniel Lloyd és Aurélien Comte ütközete is. Történt ugyanis, hogy a második körben éppen Luca Filippit támadta a brit versenyző, de elmérte a féktávot a Brutal Fish Racing Hondájával, s megforgatta a 2-es kanyarnál a DG Sport Compétition pilótájának Peugeot-ját.

Lloyd számára azonnal véget ért a verseny, míg Comte a pályán tudott maradni, pedig néhány körrel később Gianni Morbidelli tett ennek megakadályozásáért; a visszafordítóban ő is adott egy „pofont” a franciának, akit végül hetedikként intettek le.

A versenyirányítás több incidenst is vizsgált a leintés után, de csak ebben az esetben alkalmazott szankciót, aminek értelmében a tavalyi TCR UK-bajnokot a vasárnapi versenyre öthelyes rajtbüntetéssel sújtották. Lloyd eredetileg a 3. helyről indult volna, Julien Briché és Jessica Bäckman mögül, de így csak a 8. rajtkockát foglalhatja el.

2019-2019_hockenheim_qualifying---2019_eur_hockenheim_qualifying_123_daniel_lloyd_10.jpg

Lloyd egyébként elismerte a futam után a TouringCars.net-nek adott nyilatkozatában is, hogy az ő hibája volt az ütközés:

„Láttam, hogy Filippi eléggé korán fékez a legtöbb helyén, így a 2-es kanyarban megpróbáltam megelőzni: bemozdultam a belső ívre, ráléptem a fékre. De, amikor ráléptem a fékre, ők védték a belső ívet, én pedig nem tudta eléggé lelassítani. Összességében az én hibám, pedig az adatokból kiderült, hogy korábban fékeztem, mint a szabadedzéseken. Tehát nem volt ez egy őrült manőver, de sajnos blokkoltam a kerekeim, így ütközés lett a vége.”

Ami pedig Comte-ot illeti, vele nem készített interjút egyik helyszínen tartózkodó portál sem, a DG-s versenyző közösségi oldalán pedig csak annyit írt, hogy „már megint, és megint... No komment”, továbbá közzétette a fedélzeti kamerás felvételeket az említett balesetekről.

Again and... again. No comment... We finished P7 race 1 #tcreurope #hockenheimring

110 Likes, 6 Comments - Aurélien Comte (@aureliencomte) on Instagram: "Again and... again. No comment... We finished P7 race 1 #tcreurope #hockenheimring"

Instagram post by Aurélien Comte * May 25, 2019 at 3:53pm UTC

78 Likes, 12 Comments - Aurélien Comte (@aureliencomte) on Instagram

Fotó: képernyőkép a közvetítésből, TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4614861962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása