F2 - KIZÁRTÁK A MONACÓI ELSŐ FUTAMBÓL GHIOTTÓT

1017520190-sut-20190524-ja1_5338.jpg

Emiatt a UNI-Virtuosi Racing olasz versenyzője nem csak a második helyét veszítette el, de a sprintversenynek is csak a rajtrács végéről vághat neki.

Ahogyan arról beszámoltunk, a monacói F2-es főversenyt a második helyen fejezte be Luca Ghiotto, a futamgyőztes Nyck de Vries mögött, amivel az olasz visszakerült a bajnoki címért folytatott küzdelembe. Csakhogy helyezését nem tarthatta meg a UNI-Virtuosi Racing pilótája, ugyanis a Parc Fermében végzett vizsgálatok során kiderült, hogy autója a technikai szabályzat 2. cikkelyének, valamint a Dallara kezelési útmutatójának 75. oldalán leírtaknak sem felel meg.

Ennek következtében diszkvalifikálták az olaszt, aki így elbukta a második helyet, a döntés értelmében pedig a szombati sprintfutamon is csak az utolsó helyről rajtolhat. Így a főversenyen Nobuharu Matsushitát rangsorolták másodikként, míg Sérgio Sette Câmara utólag megörökölte a 3. helyet.

Ghiotto kizárása a második verseny rajtsorrendjére is hatással volt: Anthoine Hubert – mint az első futam nyolcadik helyezettje – indulhat az élről, Louis Delétraz pedig a pole helyett a második rajtkockából.

Megbüntették Mahaveer Raghunathant is a stewardok. A holland licensszel versenyző indiai az utolsó körökben ütközött neki Jack Aitkennek a visszafordítóban, aminek következtében a a Campos Racing spanyolja a falban zárta a futamot. Az MP Motorsport versenyzőjének idejéhez egy áthajtásos büntetésnek megfelelő időmennyisséget, azaz 20 másodpercet írtak hozzá, de a helyzetén mit sem változtatott: így is, úgy is 15. lett.

A versenyfelügyelők megvizsgálták a piros zászlós megszakításnál történt kavarodást is, aminek következtében a fél mezőny csak körhátrányban folytathatta a futamot. Végül arra a döntésre jutottak, hogy helyben hagyják az első verseny végeredményét, mert utólag ezen már nem tudnak változtatni.

Fotó: FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3914859240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása