Michelisz: „Augustónak kellene itt ülnie, és nem nekem”

9ab644b8b4abeb2e007e9f3756ef265e.jpg

Elismerte Michelisz Norbert, hogy a csapat beavatkozásával és márkatársa, Augusto Farfus közreműködésének köszönhetően zárhatta dobogón a túraautó-világkupa (WTCR) zandvoorti hétvégéjét.

A WTCR 2019-es szezonjának negyedik hétvégéjén az utolsó versenyen a csapatutasítások kerültek a figyelem középpontjába. Előbb a Cyan Racing háza táján robbant ki kisebb botrány ebből fakadóan, ugyanis a svéd csapat kétszer is pozíciót cseréltetett a győzelmét végül megszerző Thed Björkkel, valamint Yann Ehrlacher-vel.

Majd, a kockás zászlónál egyszer csak arra lehettünk figyelmesek, hogy nem csak a két Lynk&Co-s versenyző, hanem mögötte a két hyundaios, Augusto Farfus és Michelisz Norbert is helyet cserélt. Így Michelisz Norbert – a rosszabb rajtja ellenére – a harmadik helyen ért célba; ott, ahonnan elindult.

A szektoridők alapján már ekkor is sejteni lehetett, a leintést követően pedig maga a magyar versenyző meg is erősítette, hogy ennek hátterében csapatutasítás állt.

9d5d21d9fd5fdf547eeff6d5e529e69d.jpg

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

„Augustónak kellene itt ülnie, és nem nekem”

– nyilatkozta a futam utáni sajtótájékoztatón Michelisz. –

„Megérdemelte volna, hogy dobogóra állhasson, de hoztak egy rajtam kívül álló döntést, így megelőzhettem. Természetesen, ha te vagy a szerencsés, megragadod a lehetőséget, de én csak egyet tudok mondani végül: gratulálok a csapatnak, és köszönöm Augustónak.”

Michelisz úgy várhatja a folytatást a Zöld Pokol néven ismert Nürburgring Nordschleifén, hogy a negyedik helyet foglalja el az egyéni bajnokságban. A magyar versenyzőt 31 ponttal előzi meg az éllovas Esteban Guerrieri, míg a hondástól 11 egységgel van elmaradva Thed Björkkel és 26 ponttal az argentin pilóta csapat- és honfitársa, Néstor Girolami.

Nyitókép: Clement Luck / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr414835610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apacsek677 2019.05.20. 10:40:28

a műsorvezető hogy találgatta hogy mi történhetett, mikor a napnál is világosabb volt hogy csapatutasjtés miatt előzhette meg Farfus-t.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása