WTCR - HOLLANDIÁBAN IS NEHÉZ HÉTVÉGÉT ZÁRT TASSI

dd39e886a3c85810f99271f5f37a10e8.jpg

Balszerencsés kvalifikációk, kilökés, alulkormányzottság – újabb küzdelmes hétvégén van túl a 19 esztendős pilóta a túraautó-világkupában (WTCR).

A Slovakia Ring-i után újabb pokolian nehéz hétvégén van túl Tassi Attila, pedig Diósförgepatonyban még egy jobb folytatásban reménykedett. A KCMG magyarja a szombaton megrendezett, első futamot eredetileg a 18. helyen fejezte be, de aztán – a motorvezérlő szabálytalansága miatt – diszkvalifikálták. Vasárnap sem volt több szerencséje, a második versenyen Tom Coronel ugyanis már az első körben kiforgatta, a harmadik megmérettetésen pedig a 22. pozícióban látta meg a kockás zászlót.

5ce024e638c0d.jpg

Fotó: David Noels / Honda Pro Racing

„Négy gyorskörrel számoltunk az első időmérőre, de abból csak egyet sikerült teljesíteni. Az elsőn ugyanis egy sárga zászló miatt kellett visszavennem, a következőben forgalomba kerültem, aztán jött az az egyetlen kör, végül pedig a piros zászló szólt közben, így elszállt a lehetőség arra, hogy javítsak. A pozitívum az, hogy határozottan közelebb vagyunk ahhoz, hogy a leggyorsabb hondások legyünk, mint voltunk Szlovákiában vagy Magyarországon. Ez pedig egy jó jel”

– nyilatkozta a Honda által kiküldött sajtóközleményben még a szombati nap után Tassi, aki a második és a harmadik versenyt követően abban reménykedik, hogy a németországi hétvége jobban fog alakulni saját maga számára és a csapatának:

„Egy nehéz hétvége újabb nehéz napján vagyunk túl. Egész éjjel kemény dolgoztunk, így azzal az elhatározással vágtam neki az időmérőnek, hogy bejuthatok a Q2-be. Erről csak két tizeddel maradtam le, ami normális esetben nem lenne rossz, de a WTCR-ben ez csak a 21. helyre elég, mert nagyon szoros a mezőny. A második versenyen Coronel kilökött, a harmadikon pedig alulkormányzott volt az autóm, így nehéz dolgom volt a kanyarokban. Remélem, a Nürburgringen már jobban fognak alakulni a dolgok.”

Valóban ráférne a KCMG csapatára, ha rájuk mosolyogna a szerencse, mert a hongkongi együttes a csapatbajnokságban az utolsó helyen, de az egyéni összetettben sem rózsásabb a helyzet: Tiago Monteiro úgy a 24., hogy holtversenyben van Mehdi Bennanival, míg Tassi 4 ponttal van tőlük lemaradva. Arról nem is beszélve, hogy a másik hondás csapat, a Münnich Motorsport vezeti a csapatok kiírását, Esteben Guerrieri pedig vezeti a versenyzők között, Néstor Girolami a harmadik helyen áll.

Nyitókép: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr314835582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása