WTCR: Tassi felejtené a szlovák hétvégét, de bizakodó a hollandiait illetően
Exkluzív interjú Tassi Attilával

A KCMG magyar versenyzője úgy gondolja, hogy a szlovákiai hétvége az, amit el kell felejteni, ugyanakkor bizakodó a túraautó-világkupa (WTCR) következő, zandvoorti állomása kapcsán – szerint a Hondák jól muzsikálhatnak Hollandiában.

img_0069.jpg

Azok után, hogy a marrakeshi harmadik futamon és a három hungaroringi versenyen is értékes pontokat szerzett, a Slovakia Ringen nullázott Tassi Attila: 18. lett az első futamon, majd a másodikat idő előtt befejezte, a harmadikon pedig már az első kör végén kijött a boxba, aztán visszaállt a versenybe, végül 25.-ként intették le.

Egész hétvégén érezhető volt, hogy továbbra is nagy a különbség a KCMG és a Münnich Motorsport teljesítménye között, hiszen Tassi csapattársa, Tiago Monteiro is csak két 17. és egy 16. hellyel távozott Diósförgepatonyból, míg a német csapatnak legalább a fordított rajtrácsos versenyen összejött a kettős győzelem.

A magyar versenyzővel a hétvége végén beszéltünk a szlovákiai megpróbáltatásokról, valamint arról, hogy mire lehet számítani a folytatásban.

img_8737.jpg

Nehéz hétvégén van túl Tassi. | Fotó: Braking News Motorsport

– Gondolom, jobb hétvégére számítottál, ráadásul a második futamon ki is estél és a harmadikon is a boxba kényszerültél. Hogyan összegeznéd a szlovákiai hétvégédet?

„Szerintem ez az a hétvége, amit el kell felejteni. Nem úgy alakult a hétvége már az elejétől kezdve, ahogy akartuk volna. Az első versenynek az eleje még jól sikerült, sokat javítottam, de elfogytak a gumik, úgyhogy onnan nagyon gyorsan vissza is estem. A második és a harmadik versenyen is hasonló volt a szisztéma.

A második futamon lekényszerültem a pályáról, a harmadikon pedig az első körben, a 3-as kanyarban kitettek a fűre. Így mindkét alkalommal túlmelegedett az autó, mert nem jutott levegőhöz a motor, ezért be kellett jönnöm a boxba, és ezzel a verseny is véget ért számomra.”

– Ami a teljesítményt illeti, most már kapizsgáljátok legalább a csapatnál, hogy mi okozza a tempóhiányt, főleg a másik hondás csapathoz képest?

„Azon vagyunk, hogy rájöjjünk, és szerintem jó úton haladunk. Egy percig sem kérdőjelezem meg a csapatot, hiszen tudom, hogy mire vagyunk képesek, így azt gondolom, hogy minden már csak idő kérdése.”

img_8843.jpg

A magyar KCMG-pilóta szerint már csak idő kérdése, hogy ne csak a Münnich Motorsport legyen ütőképes a hondás csapatok közül. | Fotó: Braking News Motorsport

– Mint versenyző, egy ennyire komplikált hétvégéből hogyan lehet kiragadni a pozitívumokat, és hogyan lehet túltenni magadat rajta?

„A rajtjaim és a helyezkedéseim jók voltak, utána pedig nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerettük volna. Igazából ez a pozitívum, és a többin kell javulni.”

– A zandvoorti hétvége kapcsán már bizakodóbbak vagytok?

„Egy ilyen hétvége után mindképpen csak bizakodni lehet, főleg a zandvoorti pályán, ami szerint a Hondáknak feküdhet is. Úgyhogy nagyon remélem, hogy ez egy sokkal jobb hétvége lesz.”

img_8867.jpg

Tassi szerint a Hondának kedvezőek lehetnek a zandvoorti körülmények. | Fotó: Braking News Motorsport

– Most ugyebár már a Slovakia Ringen is versenyeztél – a Hungaroringgel összehasonlítva miket tudnál mondani a pályáról?

„A Hungaroring szerintem sokkal technikásabb, mint a Slovakia Ring. Itt inkább hosszabb, elnyújtottabb kanyarok vannak, és maga a pálya is gyorsabb. Viszont a Hungaroring nagyobb felkészülést is igényel, éppen azért, mert technikás.”

Nyitókép: Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8814831824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása