WTCR - GUERRIERI NYERTE A MÁSODIK FUTAMOT, KETTŐS DOBOGÓT SZERZETT AZ SLR-VW
WTCR 2019: Zandvoort - 2. futam

029b230249ee8b916f4d339790506d28.jpg

Marokkó, Magyarország és Szlovákia után Hollandiában sem maradt nyeretlen a Münnich Motorsport, ugyanis Guerrieri behúzta a fordított rajtrácsos versenyt, a Sébastien Loeb Racing és a Volkswagen pedig rögtön két autóval kezdte meg a dobogógyűjtést 2019-ben. Michelisz egy pozíciót javított a rajthelyéhez képest, míg Tassi Attila számára már az első körben befejeződött a futam.

Esteban Guerrieri vághatott neki az élről a túraautó-világkupa (WTCR) második, fordított rajtrácsos versenynek Zandvoortban. Az argentin jól is rajtolt a Münnich Motorsport Hondájával, és mögötte a két SLR-Volkswagen is tartotta a helyét Benjamin Leuchterrel és Johan Kristofferssonnal. Valamivel hátrébb Yvan Muller megpöckölte a Lynk&Co-val Mikel Azconát, és így meg tudta előzni a spanyolt az ötödik pozícióért.

Michelisz Norbert meg tudta őrizni a nyolcadik helyet, amíg egy pozícióval hátrébb Yann Ehrlacher átverekedte magát Thed Björkön. Azonban a másik magyar induló, Tassi Attila továbbra is Fortuna kegyeltje: a KCMG 19 éves pilótája a 7-es kanyar előtt megcsúszott a Hondával, majd Tom Coronel lökött rajta még egyet, így a kavicságyban ért véget számára a verseny.

A negyedik körben folytatódhatott a verseny: az elejében nem történt érdemi változás, azonban a kör végén Muller hibázott, és kisodródott a fűre. Végül meg tudta fogni az autót a négyszeres világbajnok, de ennek következtében Azconán kívül Augusto Farfus, Michelisz és Ehrlacher is elment mellette.

Leuchter a verseny felére felzárkózott Guerrieri mögé, de az egyenesekben nem tudta felvenni a kesztyűt a Honda végsebességével. Viszont idővel Kristoffersson, Catsburg és Azcona is beszállt az első helyért vívott küzdelembe, de még komolyabb támadási kísérletre sem került sor.

dc222018d40b923df6df8276eb9b37a3.jpg

Fotó: Clement Luck / DPPI (FIA WTCR Media)

Ennek köszönhetően Esteban Guerrieri a marokkói szezonnyitó után ismét győzni tudott, míg a Volkswagen idei első dobogós eredményeit zsebelte a Leuchter-Kristoffersson kettőssel. Nick Catsburg legjobb hyundaiosként a negyedik helyen ért célba, miközben Mikel Azcona folytatta a hungaroringi második verseny óta tartó pontszerzési sorozatát, ötödik lett.

A spanyolt Farfus kísérte be a célba, Michelisz pedig egy pozíciót javítva lett a hetedik, megelőzve Ehrlacher-t, Mullert, valamint Guerrieri csapattársát, Néstor Girolamit. Rob Huff, Björk, Gabriele Tarquini, Aurélien Panis és Jean-Karl Vernay tették teljessé a pontszerző zónát. A verseny egyedüli kiesője Tassi lett.

A második futam végeredménye:

wtcr_2019_ned_r2.jpg

16:35-től rendezik meg a harmadik versenyt, amit Ehrlacher kezdhet meg az élről, Michelisz pedig a harmadik rajtkockából. A bajnokságban értelemszerűen megőrizte az első helyét Guerrieri, 20 ponttal van Girolami előtt, a harmadik helyen pedig 28 egységnyi Björk lemaradása.

Nyitókép: Clement Luck / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7914835106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása