F1 - MERCEDES-FÖLÉNY A MÁSODIK EDZÉSEN, BOTTAS TOVÁBBRA IS VEZET
Forma-1 2019: Spanyol Nagydíj - 2. szabadedzés

m191342_1.jpg

Valtteri Bottas után Lewis Hamilton is beférkőzött a Ferrarik elé, kettejüket pedig csak alig öt század választja el egymástól.

Egyre több jel mutat arra, hogy Valtteri Bottas anélkül pályázhat jó eséllyel a pole pozícióra, hogy meglepetést okozna: a finn mercedeses ugyanis az első után a második edzésen sem talált legyőzőre. 1:17.284-es idejével Bottas csak 49 ezreddel ugyan, de maga mögé utasította csapattársát, Lewis Hamiltont, akit a Ferrari-pilóták követtek, Charles Leclerc, Sebastian Vettel sorrendben.

Max Verstappen FP1-es olajszivárgására a motorcsere jelentett gyógymódot, viszont így a holland már a második specifikációjú Honda-erőforrást vihette pályára. Azonban ez a megoldás sem tűnt eleinte annyira kifogástalannak, mivel Verstappen eleinte nagyon sokat panaszkodott a motorerő hiányára, így huzamosabb időre visszarendelték a boxba, ami után már csak az utolsó 15 percre tért vissza.

Ez idő alatt egy 5. helyet érő időt tudott összerakni Verstappen, ezzel megelőzve Romain Grosjeant (Haas), valamint a csapattárs Pierre Gaslyt. A GP2 2016-os bajnoka mögött Kevin Magnussen végzett a másik, ám régebbi erőforrással szerelt Haas-Ferrarival, míg az első tízbe még Carlos Sainz Jr. (McLaren) és Daniil Kvyat (Toro Rosso) fértek be.

Az első edzés végén balesetező Lance Stroll a 13. lett a Racing Point-Mercedesszel, megelőzve a Renault versenyzőit, illetve Lando Norrist, aki annak ellenére zárt csupán a 16. helyen, hogy mindössze 3 tizeddel maradt el spanyol csapattársától.

Szombaton délben, a harmadik szabadedzéssel folytatódik az F1-es program Barcelonában.

A második szabadedzés végeredménye:

Formula 1 on Twitter

FP2 CLASSIFICATION: After 35 laps apiece just 0:049 seconds separates Bottas and Hamilton #SpanishGP �� #F1

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4714819272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása