WTCR - MICHELISZ GYŐZELEMMEL SZERETTE VOLNA MEGÖRVENDEZTETNI A MAGYAROKAT

img_5488.jpg

Habár alapvetően nagyon örül annak, hogy a hungaroringi harmadik futamot a második helyen befejezve megszerezte idei első dobogós helyezését, egyúttal csalódott is Michelisz Norbert, mert a győzelem lett volna a cél a hazai közönség előtt.

Michelisz Norbert és a Hyundai számára pokoli nehezen indult a túraautó-világkupa 2019-es szezonja, ugyanis a marrakeshi hétvégén a pontrendszer megváltoztatása segített neki abban, hogy mindhárom versenyen pontokat szerezzen. A 11., 12. és 8. helyeket hozó nyitóhétvége után hasonlóan nehéz folytatásra számított a Hyundai-pilóta, ehhez képest viszonylag ingadozó hétvégét zárt Magyarországon. Pénteken úgy tűnt ugyanis, hogy nagyon jól muzsikál alatta az i30-as, de szombatra bebizonyosodott, hogy a látszat csal, de ennek ellenére összejött neki egy 10. pozíció. Majd jött a vasárnap, amikor mindössze 8 ezreddel happolta el a hazai pole-t Esteban Guerrieri elől.

A meglepetésszerű rajtelsőség után, a fordított rajtrácsos, második versenyen próbálta óvni az autót, végül, több koccanást követően ki is állt, hogy a harmadik versenynek jó esélyekkel vágjon neki. Azonban Michelisz már a rajtnál elveszítette a vezetést, Guerrieri ugyanis lerajtolta őt a Hondával, kanyarokkal később pedig csapattársa, Gabriele Tarquini is elé került. Az argentin előbb az élről lassult le motorhiba miatt, s később egy másik műszaki meghibásodás miatt a gumifalban zárta a futamot, amit a BRC-Hyundai 1-2-ben fejezett be, Tarquini vezetésével, ahogyan az tavaly kétszer is előfordult. A leintést követően, a sajtótájékoztatón a következőket mondta el a második hely kapcsán a 34 éves pilóta:

„Aki ezt a sportot űzi, tudja, hogy ha első helyről rajtol, akkor nyilván nyerni szeretne. Ez az én esetemben is így volt; tudtam, hogy nagyon nehéz lesz a verseny, és sajnáltam, hogy nem jött össze most ez az első hely. Nem akarom nagyon drámaivá tenni a helyzetet, nagyon is tudom értékelni ezt a nagyon jó második helyet, csak még túl közel vagyunk a futamhoz, így lehet, hogy bennem most ezek a negatív érzések vannak túlsúlyban. A világtörténelemben megszámlálhatatlan alkalommal történt már ennél drámaibb dolog is, mint dobogón végezni a Hungaroringen, és ezért mondom azt, hogy nem akarom túlfeszíteni a húrt. Nyerni szeretnék, mert az idei év is nagyon fontos számomra; és a Hungaroringen egy picit talán azért nagyobb a csalódottság, mert minden évben nagyon sok kijönnek szurkolni. Ezeket az első helyeket pedig emlékként szeretném megosztani magam és a szurkolók között. Talán azért vagyok ennyire csalódott, mert ez nem sikerült.”

img_6165_1.jpg

Sokkal jobban jött ki a lépés Michelisznek a Hungaroringen, mint Marrakeshben – tényleg látszik már a fény az alagút végén? | Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Viszont tisztában van vele, hol szalasztotta el ezt a győzelmi esélyét:

„A rajtom egyébként nem sikerült rosszul, a probléma az volt, hogy Guerrieri jobban jött el, majd meg is szerezte a belső ívet. Onnantól kezdve pedig az ember nehéz és szorult helyzetbe kerül; a következő probléma aztán az 1-es kanyarból kifelé jött: túl közel voltam hozzá, és lehet, hogy a kipufogógáza miatt egy picit megtorpant az autóm. Emiatt a 2-es kanyar felé elveszítettem a lendületet gyorsításkor, és ez adta meg a lehetőséget Gabrielének, hogy ennyire felérjen mellém. Abban a szorult helyzetben a 2-es kanyar előtt nem tudtam olyan későn fékezni, mint normál esetben tehettem volna, míg Tarquini ezt meg tudta tenni, akinek a külső íven volt is annyi tapadása, hogy a hármas kanyar felé megszerezze a belső ívet.”

Norbi számára az a cél, hogy Szlovákiában ezen az úton folytassák. | Fotó: Kacskovics Mihály Béla

img_6290.jpg

Michelisz hozzátette, hogy idén rendkívül szoros a WTCR mezőnye, ennek ellenére a szezon elején kitűzött céljai nem változtak, már csak az időmérőkön és a futamokon véghez vitt fejlődést figyelembe véve sem – úgy véli, hogy a szezon folytatásában, a hátralévő huszonnégy verseny folyamán az lesz a kulcs, hogy ez a teljesítmény állandó legyen. A BRC magyar versenyzője ugyanakkor elismerte, hogy nem zárja ki annak eshetőségét, hogy a gyors formajavulás – ami szombatról vasárnapra ment végbe a Hyundaiok esetében – a hidegebb időjárásnak tudható be, hiszen az autója továbbra is nehéz és magasabban is fekszik, amely tényezők a gumikezelést megnehezíti.

A következő hétvégére, amit a Slovakiaringen rendeznek meg szűk két hét múlva, azt a célt tűzte ki, hogy még egy lépést megtegyenek előre.

Nyitókép: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3514796434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása