WTCR - MICHELISZ NORBI A POLE-BAN A HUNGARORINGEN!!!
WTCR 2019: Hungaroring - Második időmérő edzés

c0ae21bf5544aa397f1d468209720176.jpg

A nyögvenyelősre sikeredett szombati napot követően Michelisz Norbert nem talált legyőzőre a második időmérő edzésen, a Hungaroringen.

Szinte rögtön megjavította Augusto Farfus szombati, legjobb hyundaios körét (1:53.267) Michelisz Norbert a túraautó-világkupa második hungaroringi időmérőjének kezdetén, majd az első szakaszt 1:52.801-gyel az élen is fejezte be. A BRC magyar versenyzője mögött nagyon szorosan alakult az állás; az első futamot megnyerő Néstor Girolami (Münnich-Honda), Andy Priaulx (Cyan-Lynk&Co), Yann Ehrlacher (Cyan-Lynk &Co), valamint Mikel Azcona (PWR-Cupra) is egy tizedmásodpercen belül zárt.

A spanyol cuprást Farfus követte a hatodik helyen, az első tíz sorrendje Daniel Haglöffel (PWR-Cupra), Rob Huff-fal (SLR-Volkswagen), Esteban Guerrierivel (Münnich-Honda) és Jean-Karl Vernay-jel (WRT-Audi) zárult. A surranópályán még két világbajnok, a regnáló világkupa-győztes Gabriele Tarquini és Thed Björk jutott tovább a Q2-be – de a svéd hátránya még három tizednél is kevesebb volt a 12. helyen. Kiszorult azonban a negyedik i30-assal Nicky Catsburg, ahogyan Yvan Muller – aki az első futamon a 2. helyen ért célba – is csak a 15. lett. Sajnálatos módon Tassi Attilának sem jött össze a továbbjutás, pedig a 17. pozícióban alig több mint öt tizedet kapott. Tenke Tamás, a Zengő Motorsport szabadkártyása is kiesett, az utolsó helyre kvalifikált a Cuprával.

A Q2-ben eleinte úgy tűnt, hogy a Hyundaijal párhuzamosan a többi márka is képes lesz javulásra, de rövidesen bebizonyosodott, hogy szerencsére az i30-asok jobban muzsikálnak vasárnap, a talán picit hidegebb időben. Ugyanis a dél-koreai márkát a második szakaszban képviselő három pilótától kettőnek, Gabriele Tarquininek és Michelisz Norbinak a 3-4. pozícióban zárva összejött a továbbjutás. Az élen Yann Ehrlacher végzett 1:52.309-cel – ennél az időnél 3-4 tizedmásodperccel voltak lassabbak Micheliszék –, mögötte Girolami zárt, akinek csapattársa, Esteban Guerrieri számára sem fejeződött be az időmérő a második szakasszal.

Mikel Azconánál mindössze 11 ezredmásodpercen múlt a Q3-as szereplés, akitől néhány századdal maradt el Björk, Farfus és Haglöf is. Jean-Karl Vernay 10. helyével megszerezte a pole-t a fordított rajtrácsos versenyre, megelőzve a két világbajnok britet, Rob Huffot és Andy Priaulx-t.

lrm_export_642627434038399_20190428_110605461.jpeg

A pillanat, amikor Michelisz rájött arra, hogy összejött a bravúr. | Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Miután eldőlt, hogy milyen sorrendben hagyják el a boxot Micheliszék, Girolami kezdte meg először a mért körét, de az argentin a 4-es kanyarnál túlságosan leszélesítette a pályát, így elvették a körét. A #29-es Honda körét követően biztató szándékú dudaszó töltötte be a célegyenest, ugyanis Norbi került sorra másodikként, aki egy 1:52.784-es körrel az eredménylista élére állt. Viszont utána sem Guerrieri, sem Ehrlacher, sem Tarquini nem tudott gyorsabb kört futni, besoroltak a 2-3-4. helyre.

15:30-tól a második futammal kerül sor a folytatásra, az utolsó versenyen 17:00-kor rajtol el.

A második időmérő edzés végeredménye:

wtcr_2019_hun_q2.jpg

Fotó: Clement Luck / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7914790740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása