WTCR - TELJESÜLT MICHELISZ KÍVÁNSÁGA, A HUNGARORINGEN LETT ELŐSZÖR DOBOGÓS 2019-BEN
WTCR 2019: Hungaroring - Harmadik futam

lrm_export_652747211282168_20190428_181055547.jpeg

A versenyhétvégét megelőzően azt kívánta Michelisz Norbert, hogy a Hungaroringen szerezze meg idei első dobogóját. A kívánsága pedig, ha harmadik nekifutásra is, de teljesült: habár a rajtot elrontotta,  és ezzel elbukta a győzelmet, másodikként ért célba az utolsó futamon, – a tavalyi évhez hasonlóan – csapattársa, Gabriele Tarquini mögött.

Nagyobb tétben mernénk rá fogadni, hogy talán a harmadik verseny volt az, amit a leginkább várt a magyar közönség, ugyanis azt Michelisz Norbi kezdhette meg az élről. A BRC magyar versenyzője nem rajtolt rosszul, viszont annyira jól sem, mert a célegyenes végén már a Münnich Motorsport versenyzője, Esteban Guerrieri fordult el az első helyen.

Eközben csapattársa, Gabriele Tarquini átfűzte magát Yann Ehrlacher-n, majd utat talált mellette is, így Michelisz harmadikként fejezte be az első kört.

lrm_export_652709871639465_20190428_181018208.jpeg

Tarquini vezetésével kettős győzelmet aratott a Hyundai. Már látszik a fény az alagút végén? | Fotó: Kacskovics Mihály Béla

A negyedik körben járt a verseny, amikor Guerrieri hirtelen visszaesett a két BRC-Hyundai mögé – később, a visszajátszásokból csak annyi derült ki, hogy az 5-ös kanyar kigyorsításánál váratlanul tempót veszített, és emiatt félrehúzódott Tarquiniék elől. Mindeközben Yvan Muller kijött a depóba letölteni az áthajtásos büntetését, amit azért kapott, mert még az első körben keresztbe állította márkatársát, Andy Priaulx-t.

A következő körökben folyamatosan közel volt egymáshoz Tarquini és Michelisz, stagnált közöttük a körülbelül fél másodperes különbség. A 12. körben viszont a biztonsági autó mögé volt kénytelen felsorakozni a mezőny, ugyanis Guerrieri a harmadik helyen haladva – lehetséges, hogy egy defekt miatt – beleállt a gumifalba az utolsó kanyarban.

Az SC-fázisnak köszönhetően plusz két körrel megtoldották a versenytávot, a 15. kör elején pedig ismét érvénybe léptek a zöld zászlók. Csakhogy egy kör után visszatért a biztonsági autó, ugyanis Kevin Ceccon a szalagkorlátban kötött ki az Alfa Romeóval a 9-es kanyarnál.

lrm_export_652834927968613_20190428_181223264.jpeg

A harmadik futam dobogója. | Fotó: Kacskovics Mihály Béla

A leintésig nem is engedték már el a mezőnyt, Gabriele Tarquini idén másodjára ünnepelhet futamgyőztesként, Michelisz Norbert – ahogyan azt a hétvége elején kívánta – pedig a Hungaroringen ünnepelheti első 2019-es dobogóját. Yann Ehrlacher ért célba harmadikként a Lynk&Co-val, a cuprás Mikel Azcona és a csapattárs, Thed Björk előtt.

Az első két futamot megnyerő Néstor Girolami egy 6. hellyel zárta magyarországi sikersorozatát, mögötte Rob Huff, Augusto Farfus, Nick Catsburg és Jean-Karl Vernay végezték még a legjobb tíz között. Aurélien Panis, Frédéric Vervisch és Tom Coronel mögött, a 14. helyen zárva az utolsó versenyen is pontokat tudott szerezni Tassi Attila, míg az utolsó egység ezúttal Mehdi Bennanié lett.

Tenke Tamást, a Zengő Motorsport szabadkártyását a 23. helyen intették le.

A bajnokságot továbbra is Girolami vezeti, 10 ponttal előzve Guerrierit, a harmadik helyen Björk áll 19 egységnyi lemaradásban. Michelisz a 8. pozícióban van 48 ponttal, Tassi a 18., 16 ponttal.

Két hét múlva, a Slovakiaringen folytatódik a WTCR 2019-es idénye.

A harmadik futam végeredménye:

wtcr_2019_hun_r3.jpg

Nyitókép: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7814792190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása