HIVATALOS: BILLY MONGER EURÓPÁBAN FOG VERSENYEZNI 2019-BEN!

0419_12_52.jpg

Az Euroformula Open mezőnyét fogja erősíteni idén Billy Monger, a Hungaroringre is ellátogat. Az ifjú brit versenyző egy tragikus baleset révén és az azt követően tanúsított példátlan akaraterejével vált közismertté.

Monger elsősorban az új Forma-3-as bajnokságban szeretett volna versenyezni, de végül az Euroformula Openben kínált neki egész évre szóló szerződést a Carlin, miután a brit részt vett a bajnokság téli szériájában, aminek folyamán egy 8. helyet ért el legjobb eredményként.

A 19 éves versenyző 2017-ben, a brit Forma-4-es széria Donington Park-i futamán szenvedett súlyos balesetet, amikor óriási tempóval rászaladt hátulról lassan haladó versenytársára, aminek következtében mindkét lábát amputálni kellett.

Azonban Billy Monger ennek ellenére nem akart lemondani a versenyzésről szövögetett vágyairól, kitartóan küzdött tovább. Tavaly már a brit F3-ban, ahol kétszer is dobogóra állt, egyszer pedig a pole-ból indult.

0419_10_53.jpg

Idén nem csak aktív versenyzőként láthatjuk az ifjoncot, ugyanis a Channel 4 Forma-1-es adásaiban működik közre szakértőként.

Az Euroformula Open versenynaptára kilenc állomásból áll, a szezon a franciaországi Pau utcáin rajtol el, de a mezőny július első hétvégéjén a Hungaroringen is tiszteletét teszi.

„Idén először fogok utcai pályán versenyezni, és már nagyon várom. Kihívást fog jelenteni, de szerencsére ismerek olyan versenyzőket, akik korábban már mentek Pauban, és már el is láttak néhány jó tanáccsal. Remélhetőleg nem tart sokáig, hogy megszokjam”

– kezdte gondolatait Monger a bejelentés kapcsán, majd így folytatta mondandóját:

„Új az autó, de jobb tapadással bír és erősebb is lesz. Szintlépest jelent számomra a brit F3-ban Tatuushoz képest, de ahogy szép lassan kezdek hozzászokni, egyre jobb. A célom pedig az, hogy a bajnokságért csatázzak.”

0419_02_34.jpg

Monger bejelentésével egyébként teljes lett a Carlin négyese; a brit pilóta csapattársai Nicolai Kjaergaard, Christian Hahn és Teppei Natori lesznek.

Több neves pilóta is van egyébként a mezőnyben – ami a Formula European Masters bedőlésének is köszönhető –, ott lesz a rajtrácson a brit F3-as bajnok, Linus Lundqvist, valamint a Red Bull juniorjai közül Jack Doohan, Liam Lawson és Yuki Tsunoda.

Fotó: Euroformula Open Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7214783044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása