FE - PÁRIZSBAN IS GÜNTHER LESZ LOPEZ CSAPATTÁRSA A DRAGONNÁL

2-jl2_5169.jpg

A Dragon Racing bejelentette, hogy a római ePrix-hez képest nem módosul a pilótapárosítás, azaz egyelőre Felipe Nasr nem tér vissza a Formula-E-be.

1-_j6i6471.jpg

Maximilian Günther kezdte meg a 2018/2019-es szezont a háromszoros túraautó-világbajnok, José Maria Lopez oldalán, a Dragon #6-os számú gépének volánjánál. Azonban miután a két fél közötti megállapodás csak három fordulóra szólt, azt követően, a mexikóvárosi hétvégétől kezdve a német pilóta ismételten csak a csapat teszt- és tartalékversenyzői pozícióját töltötte be, helyét az F1-es múlttal rendelkező Felipe Nasr vette át.

Csakhogy a brazil korábban már elkötelezte magát az Action Express Racingnél az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben, aminek több hétvégéje is ütközik a Formula-E-vel. Így volt ez a legutóbbi ePrix esetében is, így Günther visszaülhetett az autóba, sőt Párizsban is ő lesz Lopez csapattársa, habár nem ez volt az eredeti terv.

A változást azzal magyarázza közleményében a csapat, hogy Nasr azért hagyja ki a párizsi fordulót, hogy a bajnokság éllovasaként a tengerentúli sportautó-bajnokság következő versenyére összpontosíthasson, és megerősíthesse vezető pozícióját a tabellában.

Nasr Formula-E-kalandja egyébként sem volt túlságosan gyümölcsöző idáig; különböző balesetek és mechanikai problémák okán eddig még egyszer sem tudott előrébb zárni a 19. helynél. Mentségére szóljon, hogy a csapat húzóemberének tekinthető Lopez legjobb szezonbéli eredménye is mindössze egy 9. hely Santiagóból – így az amerikai együttes az utolsó helyen áll a csapatbajnoki kiírásban.

Fotó: LAT Images / FIA Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4414777332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása