WTCR - ELSŐ PONTOK A ZSÁKBAN: TASSI ELÉGEDETTEBBEN TÁVOZIK MAROKKÓBÓL

18de335b96f6506e396ccfd366506fd2.jpg

Tassi Attilának a marrakeshi nyitóhétvége harmadik versenyén csak összejött a pontszerzés, így a KCMG magyar versenyzője érthető módon pozitívabb hangvételben nyilatkozott, mint a szombati nap után.

Nehezen indult Tassi Attila számára világkupás pályafutása: a szombati napot követően még rendkívül csalódott volt a 19 esztendős magyar, ugyanis az időmérő edzésen eltört a splitter a Hondáján, ami a futamára is rányomta a bélyeget.

Viszont bízott a pozitív folytatásban, és mint kiderült, nem hiába. Noha a kiélezett mezőnyben csak a 22. helyen zárta a vasárnapi kvalifikációt, ideje egyáltalán nem volt rossz, mindössze 8 tizedmásodperccel bizonyult lassabbnak Q1-es idejével a pole pozíciót szerző Frédéric Vervisch-nél.

A második, fordított rajtrácsos versenyt a 20. helyen fejezte be, azonban a harmadik futamon nagyon jól teljesített, és a különféle kalamajkákból is kimaradt, így 11. lett, amivel megszerezte első öt világkupa-pontját. Mindezek után sokkal jobb szájízzel várhatja a folytatást a Hungaroringen.

cf44f9989bcbffe93b3bfe31ac21852f.jpg

„A vasárnapi időmérőn 1 másodpercet sikerült javítanom a szombati eredményemhez képest, amit az első mért körben tudtam teljesíteni, mivel összesen háromszor sikerült pályára lépni új gumikkal, de ebből egyszer teljes pályás sárga zászló volt érvényben, a második alkalommal pedig Panis lassan haladt előttem. Már nem volt lehetőségem javítani az időmön, de nagyon szoros volt a verseny, mindössze 3 tizedmásodperc kellett volna ahhoz, hogy benne legyek az első 12-ben, sőt, volt olyan időszak, amikor csak egy tized volt a hátrányom.

Ez kicsit megnyugtat, mert valamennyire azért megmutatja a képességeimet, viszont az is jól látszik, hogy nagyon erős a mezőny. A harmadik futamon sikerült jól elrajtolnom, de már ott is az előzéseknél kicsit sérült az autóm, így a versenyen végig nagyon kellett figyelnem a fékre és a gumikra is. Nagyon örülök, hogy a harmadik futamon végre bekerültem a TOP-12-be és pontot tudtam szerezni. Így azért elégedettebben hagyom el a marokkói pályát”

– értékelte vasárnapi napját Tassi támogatója, a HELL Energy által kiküldött sajtóközleményben, majd hozzátette, hogy a felemás nyitóhétvége ellenére máris nagyon jól érzi magát a WTCR-ben, és reméli, hogy hamarosan komolyabb eredményeket is elérhet:

„Nagyon jól érzem magam a WTCR közegben, de az biztos, hogy nem véletlenül kapta a mezőny a ’supergrid’ elnevezést. Nagyon erős versenyzők gyűltek össze idén, teljesen kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni a következő pillanatban, ki veszi át a vezetést. Izgalmas kihívásnak tartom, hogy itt versenyezhetek, szerintem rengeteget fogok tudni tanulni és fejlődni ilyen versenytársak mellett, de azért jó lenne legalább egyszer győzni is.”

Csapattársa, Tiago Monteiro vasárnap is nyújtani tudta a szombati nap folyamán már látott kiemelkedő formáját. Az időmérőn egészen a Q3-ig menetelt, ahol negyedik lett, majd a második versenyt a nyolcadik helyen fejezte be, viszont a zárófutam már az első körben véget ért a számára, miután ütközött Yann Ehrlacher-val.

Fotó: Frederic Le Floc'h / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2314747733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása