F1 - UTOLSÓBÓL ELSŐ: RUSSELL AZ ÉLRE REPÍTETTE A MERCEDEST A MÁSODIK NAPON
Forma-1 2019: Bahrein - Teszt, 2. nap

m189167.jpg

A Williams pilótája a Mercedes volánjánál megfutotta a bahreini idényközi teszt leggyorsabb körét, megelőzve Sergio Pérezt és a Racing Pointot, míg Sebastian Vettelnek a délelőtti ideje is elég volt a harmadik helyhez.

Kedden még a Williams FW42-essel láthattuk körözni Bahreinben a Mercedes patronáltját, George Russellt, aki szerdára átvette a csillagemblémás alakulat W10-es kódjelű gépét a címvédő Lewis Hamiltontól. Így talán nem meglepő, hogy a Forma-2 tavalyi bajnoka – ellentétben a tavalyi nappal – nem utolsóként zárta a második tesztnapot – sőt, miután javított az utolsó félórában, nem is talált legyőzőre.

A brit versenyző – akinek a munkáját egyébként némi vízszivárgás is hátráltatta – 1:29.029-es idejétől mindössze alig több mint hat századmásodperccel maradt el a Racing Point mexikói pilótája, Sergio Pérez, aki nagyjából két órával a leintés előtt vette át a vezetést Sebastian Vetteltől, aki délelőtti idejével (1:29.319) harmadik lett.

Azonban a négyszeres világbajnok ferraris volt azon hét versenyző egyike, aki a két négyórás etap alatt 100 kör fölé ment a megtett távot illetően. A körrekordernek azonban nem a német bizonyult, hanem a Red Bull ifjú növendéke, a Forma-3-as Európa-bajnokság tavalyi évében Mick Schumacher nagy ellenfelének bizonyult Dan Ticktum a maga 143 körével, akit a Toro Rosso újonca, Alexander Albon követett 134-gyel.

Ticktum intenzív aktivitása hátterében az állhat, hogy a Red Bull így akar rájönni arra, mi volt a probléma a beállításokkal a szezon első két versenyén. Mindenesetre az idén a Super Formulában versenyző brit közel kétszer annyit ment, mint a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick, aki azok után, hogy kedden a Ferrari SF90-et vezethette élete első F1-es tesztjén, szerdán az Alfa Romeo volánja mögé pattanhatott be.

A 20 éves német a hatodik helyen zárt 1:29.998-cal, de csupán 70 kört tett meg, ami azon versenyzők között, akik teljes napot futottak, a legalacsonyabb körszámnak számít.

Vettel mögött Carlos Sainz Jr. lett a negyedik a McLaren-Renault-val, az ötödik helyre pedig a Toro Rossóval a Pirellinek tesztelő Daniil Kvyat ért oda, miután a 111 köréből az utolsó előttiben futott egy 1:29.911-et. Hasonlóképpen tett Fernando Alonso, aki a második napon már honfitársával, Sainz Jr.-ral váltásban segítette a gumibeszállító munkáját – a kétszeres világbajnok végül a 11. lett.

A második tesztnap végeredménye:

Formula 1 on Twitter

F1Testing, Day 2 � @GeorgeRussell63 (in the Mercedes) pips Perez to top the timesheets � #F1

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5614737881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása