F1 - AZ IDŐMÉRŐ ELŐTT IS TAROLT A FERRARI
Forma-1 2019: Bahreini Nagydíj - 3. szabadedzés

f1_grand_prix_bahrain_qualifying_iq5z38op93yx.jpg

A pénteki napot követően hiába próbálta csillapítani a kedélyeket azzal a Ferrari, hogy Vettelék tetemes előnye a felcsavart motoroknak tudható be, szombaton is a maranellói gárda kezdett az élen. Leclerc volt a leggyorsabb a harmadik szabadedzésen, Vettel mögötte, a Mercedes hátránya pedig 8 tizedmásodperc.

Folytatta jó bahreini sorozatát a Ferrari: azok után a pénteki nyitóedzést Charles Leclerc, a második gyakorlást pedig Sebastian Vettel uralta, a szombati, harmadik gyakorlást is a monacói versenyző húzta be. Az olasz istálló – amely a pénteki nap után a sajtóban igyekezett kihangsúlyozni azt, hogy fölényük nem a valós erőviszonyokat, hanem sokkal inkább azt mutatta, hogy az SF90-esekben feltekerték a motorok teljesítményét – kezdte meg a legkorábban az időmérőszimulációkat a 60 perces tréningen.

A vörös paripák pedig egy újabb 1-2-vel zártak: Charles Leclerc 1:29.569-cel lett az edzéselső, tőle 17 századdal maradt el Sebastian Vettel. A németet a mercedeses pilóták követték Lewis Hamilton, Valtteri Bottas sorrendben, s annak ellenére, hogy a finn az utolsó kanyarban hibázott, csak néhány századot kapott a regnáló világbajnok brit csapattárstól.

Ötödikként pedig nem valamelyik Red Bull-Hondát rangsorolták kisebb meglepetésre, hanem Romain Grosjeant a Haas-Ferrarival, a francia és a mindössze nyolcadik helyen zárt Max Verstappen közé beékelődött Nico Hülkenberg a Renault-val, valamint Lando Norris a McLaren-Renault-val. Az első tíz pedig Norris csapattársával, Carlos Sainz Jr.-ral, a Toro Rossós Daniil Kvyattal, továbbá az alfás Kimi Räikkönennel egészült ki.

Noha Verstappen eleinte vezette az FP3-at, a Red Bullnak láthatóan továbbra is gondjai vannak a gumikezeléssel, aminek eredményeként Pierre Gasly ezúttal is a 10-en kívül, a 12. pozícióban zárt. De nem csak a francia szenvedett szembetűnően a csapattársához képest, hanem Daniel Ricciardo is, aki 7 tizedet kapva Hülkenbergtől csak a 16. lett.

Az időmérő edzésre itthoni idő szerint 16 órától kerül sor, az eseményeket élőben követhetjük figyelemmel az M4 Sporton.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Formula 1 on Twitter

FP3 (60/60 MINS): @ScuderiaFerrari have the edge heading into qualifying #BahrainGP �� #F1

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1014728153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása