FE - HOPPÁ: AZONNALI HATÁLLYAL TÁVOZIK AZ ELSŐ SZEZON BAJNOKA!

4-1017307284-lat-20190125-_r3i9819.jpg

Váratlanul bejelentette a Panasonic Jaguar Racing, hogy a szezon felénél távozik a csapattól Nelson Piquet Jr., a 2014/2015-ös Formula-E-idény bajnoka. A csapat azt is felfedte, hogy ki lesz a brazil pilóta utódja a hátralévő versenyeken.

Nelson Piquet Jr. Formula-E-pályafutása komoly mélyrepülésben van azóta, hogy az első szezonban elhappolta a bajnoki címet Sébastien Buemi és Lucas di Grassi elől a China Racinggel, ugyanis az F1-et is megjárt brazil pilóta azóta még csak dobogóra sem tudott állni a szériában.

Piquet Jr. a negyedik szezonra átigazolt a Jaguarhoz a NextEV/NIO csapatától, és habár a patinás brit márka még mostanra sem tudott kitörni a középmezőnyből, ennek ellenére az idei szezonban is a várakozásokon alul teljesített.

Ugyanis amíg ő csak egyetlen pontot szerzett az eddigi hat verseny alatt a szezonnyitón elért 10. helyével, addig csapattársa, Mitch Evans valamennyi futamot a pontszerzők között zárt. Így a Jaguar és Piquet Jr. a szezon felénél úgy döntöttek, hogy közös megegyezéssel szerződést bontanak.

1-1017318025-lat-20190126-bd9i1436.jpg

„Élveztem a közös munkát a Panasonic Jaguar Racinggel az előző másfél szezonban, de az ötödik szezonban az eredmények nem feleltek meg a várakozásoknak, sem a részemről, sem a csapat részéről”

– nyilatkozta a szakítás kapcsán Piquet Jr., aki az előző három versenyhétvége mindegyikén összetörte az autóját.

„Másfél hét múlva a brazil Stock Car-sorozatban is elindul a szezon, a 2019-es szezonban pedig erre fogok fókuszálni. Továbbra is szenvedéllyel vagyok a Formula-E iránt, hiszen annak indulása óta érintett vagyok benne, és rögtön meg is nyertem a bajnokságot. A Jaguar Racingnek a legjobbakat kívánom az év hátralévő részére.”

A Jaguar már meg is nevezte a 33 éves versenyző utódját Alex Lynn személyében. Az 1993-as születésű brit pilóta az előző szezonban volt Sam Bird csapattársa a DS Virgin Racingnél, de csak 16. lett a pontversenyben, legjobb eredménye pedig egy hatodik hely Punta del Estéből.

1-_als0020.jpg

Azonban nem csak a Jaguarnál változott a pilótafelállás, hanem a Dragon Racingnél is: újabb versenyen indulhat a korábbi F2-pilóta Maximilian Günther, aki a szezon első három versenyén volt José Maria Lopez csapattársa.

A német versenyzőt – aki az elmúlt hetekben is a csapattal volt szimulátor-, teszt- és tartalékpilótaként – aztán a mexikóvárosi hétvégétől a Forma-1-et is megjárt Felipe Nasr váltotta, de ahogyan arra számítani lehetett, a brazil nem tud rajthoz állni Rómában, mert Long Beachen, az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben van jelenése. Az még kérdéses, hogy a folytatásban ki vezetheti a #6-os rajtszámú gépet.

Fotó: FIA Formula E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1714725637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása