F1 - AZ ÚJ FERRARI-VEZETÉS NYITOTTSÁGÁBAN BÍZIK BRAWN

barcelona-t01-thursday19-987200_1.jpg

A száguldó cirkusz sportigazgatói posztját betöltő Ross Brawn a Ferrari új vezetést látva több esélyt lát arra, hogy a 2021-től esedékes szabályok bevezetése nem lesz annyira komplikált.

Ha technikai oldalról nem is, de sportügyileg hosszú ideje téma a nemzetközi sajtóban a 2021-től induló új szezon, ugyanis a Liberty Media olyan radikális változásokat szeretne még bevezetni az új érában, mint például a költségplafon, valamint a pénzdíjak igazságosabb elosztása.

Utóbbi témában különösen érintett a Ferrari, mivel hosszú ideje minden szezonban jelentős összeget tesz zsebre történelmi bónusz címszó alatt, melyet a konstruktőri bajnokság elért eredménytől megkap, annak okán, hogy a széria indulása, 1950 óta a mezőny tagja. Azonban az olasz istállónál az elmúlt hónapokban komoly változások mentek végbe, amely Sergio Marchionne váratlan halálával indult.

Akkor az elnöki széket John Elkann, a vezérigazgatóit pedig Louis Camilleri vette át, majd a tél folyamán a csapatfőnöke személy is változott: Maurizio Arrivabene távozott, s helyébe a korábbi technikai igazgató, Mattia Binotto lépett.

A változásokat látva igencsak pozitív véleménnyel van a Ferrari és az F1-jogtulajdonos jövőbeli kapcsolatáról Ross Brawn, a bajnokság sportigazgatója: „Optimista vagyok, különösképpen a Ferrari új vezetést illetően. Ugyanis rájöttek arra, hogy szükséges, hogy kiegyenlítettebbé váljon a Forma-1” – kezdte gondolatait a Benetton egykori technikai igazgatója, a korábbi Ferrari- és Mercedes-csapatfőnök és Brawn GP-tulajdonos a motorsport.com hasábjain.

„Gondoljunk csak vissza az eggyel vagy kettővel korábbi megegyezésre, amikor a múltban még jobban kiegyenlítettek voltak a feltételek. Ezek aztán eltorzultak a kezdeti nyilvános ajánlattétel előtt. Ekkor a voltak csapatok, amelyek feltérképezték a helyzetet, és a legtöbbet hozták ki abból. És így kerültünk abba a szituációba, amiben jelenleg is vagyunk.”

„Túl nagy a különbség a legjobb három vagy négy csapat és a többiek között. Mindennek tetejében vannak olyan csapatok, amelyek akár utolsókként is végezhetnek, mégis több pénzt kapnak kézhez, mint az a csapat, amely megnyerte a bajnokságot. Ez pedig így nincs rendjén” – magyarázta a helyzetet Brawn.

„Figyelembe kell vennünk viszont a Ferrari fontosságát és történelmét, valamin azon egyedi helyét, amit elfoglal ebben a sportban. Ugyanakkor meg kell találnunk az egyensúlyt a Ferrari egyedülállósága és aközött, hogy a többi csapat is nagyjából egyenlő helyzetben legyen. Úgy látom, hogy erre a Ferrarinál is ráébredtek. A Ferrari küzdeni fog az érdekeiért, de csakis az észszerűség határain belül annak érdekében, hogy megoldást próbáljon a helyzetre” – tért ki arra a sportigazgató, hogy a Ferrarinak mindenképp más a helyzete, mint a többi csapatnak, de fontos az is, hogy legyen egyensúly a csapatokat érintő bánásmódban.

„A Ferrari különleges, amit mindnyájan tudunk, ergo a többi csapat is. Én pedig azt gondolom, hogy a többi csapat meg fogja érteni, hogy a Ferrarival tisztelettel kell bánni” – zárta mondandóját.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6814684110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TSandor Toth 2019.03.13. 19:51:00

Mr.Ross Brawn-nak úgy sikerült mondania valamit, hogy nem mondott semmit miközben járt a szája. Mérnökként jobb volt.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása