F1 - HIVATALOS: MENESZTETTÉK ARRIVABENÉT, ÚJ CSAPATFŐNÖK A FERRARINÁL!

sebastian_vettel_f1_grand_prix_abu_dhabi_grbsqalbrb2x.jpg

Ahogyan azt az olasz sajtó megszellőztette, a Ferrari csapatfőnöki posztján négy év után változás következett be, ugyanis Maurizio Arrivabene elhagyta a csapatot, helyét pedig Mattia Binotto, az eddigi technikai igazgató veszi át.

Még a hétfő reggeli órákban közölte a hírt az olasz La Gazzetta dello Sport, miszerint az elmúlt hónapokban a Ferrarinál kialakult belviszály egészen odáig elharapódzott, hogy a felső vezetés az átszervezés mellett döntött, aminek keretében a csapatfőnöki székben Maurizio Arrivabenét Mattia Binotto váltja.

Sokáig nem késlekedett a hivatalos bejelentés sem a témában, ugyanis a kora esti órákban a maranellói együttes szokásához híven egy nem túlságosan bőbeszédű közleményben tájékoztatta arról a nagyérdeműt, hogy négy év közös munka után távozik Arrivabene a csapattól, a helyébe pedig Binotto lép, hozzátéve, hogy ezt a döntést a vállalat felső vezetése együtt, hosszas egyeztetések után hozta meg.

Mattia Binotto 1995-ben csatlakozott a Ferrarihoz, ahol aztán sokáig a motorrészlegen alkalmazták, amíg 2016 nyarán elő nem léptették technikai igazgatóvá azt követően, hogy James Allison elhagyta Maranellót. A közlemény arra is kitér, hogy mostantól valamennyi technikai részleg köteles neki jelenteni.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4214545314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.09. 13:43:41

Sajnos tavaly Vettel elég szerencsétlen volt.
Szerintem csak ennyi történt.
De jó lenne ha megint bajnokok lennének!

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása