A MINARDI KÉTÜLÉSESÉVEL FOG ÖSSZECSAPNI AUSZTRÁLIÁBAN A HYUNDAI TCR-GÉPE

2019_tcr_photo_news_105.jpg

A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj hétvégéjén egy különleges versenynek lehetnek majd szemtanúi a kilátogató nézők, aminek keretében a Minardi kétüléses F1-es autójával fog megmérkőzni a Hyundai i30-as TCR-, valamint közúti változata.

A Minardi V10-es Cosworth-erőforrással szerelt, kétüléses Forma-1-es autója, a TCR-autó, valamint a Hyundai i30 utcai változata egy egykörös versenyen csapnak majd össze, aminek célja nyilvánvalóan a májusban induló ausztrál TCR-sorozat promótálása.

A közúti autót a raliász és Hyundai-tesztversenyző Brendan Reeves, a Hyundai i30 N TCR-t Nathan Morcom fogja vezetni, míg a kétüléses gépen Magyarország eddigi egyetlen F1-es pilótája, Baumgartner Zsolt és a Supercars-bajnokságban versenyző Will Davison osztoznak majd.

deibbhqxsaalitt.jpg

„Fantasztikus, hogy a Hyundai TCR-autója pályára gördülhet Ausztrália legnagyobb motorsportos eseménye, a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj alatt. Ausztráliában ez a sebesség összehasonlító verseny lesz az első ’futam’ bármilyen TCR-autó számára. Nagyszerű lehetőséget jelent számunkra, hogy mindezt nagy tömegek láthatják, hallhatják és érezhetik” – kommentálta a hír Matt Braid, az ausztrál TCR kereskedelmi jogainak birtokosa.

„Meggyőződésem, hogy a legtöbb ember, aki eddig még nem hallott a TCR-ről, nagyon meg fog lepődni az autó sebességét és hangját tapasztalva. Már nagyon várjuk azt, hogy pályán láthassuk a Hyundait annak utcai változata és a kétüléses F1-es autó ellen” – tette hozzá.

Ez a fajta összecsapás nem lesz újkeletű az Albert Parkban, korábban ugyanis már láthattunk hasonló ütközeteket, csak idáig rendre Supercars-, GT3-as vagy utcai autók álltak ki a formaautós királykategóriában látott masinák ellen.

Fotó: hivatalos sajtóközlemény, Silverstone UK / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8614683774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása