WRC - OGIER ÖTÖDJÉRE IS MEGHÓDÍTOTTA MEXIKÓT
WRC 2019: Mexikói Rali (összefoglaló)

ap-1ypbp72kh1w11_news.jpg

A regnáló bajnok Mexikóban ötödik győzelmét aratta, idén pedig a másodikat a Citroënnel, miközben a pontversenyt továbbra is vezető Ott Tänak a hajrában orozta el a második helyet Elfyn Evans elől.

Igazi túlélőversenybe ment át a Mexikói Rali, ám ez a legkevésbé sem zavartatta Sébastien Ogier-t: a Citroën színeit képviselő világbajnoki címvédő már a pénteki napot is figyelemre méltó előnnyel zárta a fordos Elfyn Evans előtt, végül pedig több mint félperces előnnyel nyerte meg a szezon harmadik versenyét, begyűjtve idei második elsőségét. A francia pilóta ezzel gyorsan kiegyengette a svédországi fiaskó által ejtett csorbát, és jelenleg 4 pontnyi a lemaradása összetettben Ott Tänak mögött.

Az észt toyotás számára nem alakult minden gördülékenyen, ugyanis még az első napon visszavetette egy lassú defekt. Azonban az utolsó szakaszokon nagyot hajrázott, így befért Evans elé, a második helyre.

A Hyundainál merő katasztrófába torkollott a mexikói kiruccanás, ugyanis a mechanika Dani Sordóval, az elektronika pedig Andreas Mikkelsennel babrált ki – a technika ördöge rajtuk kívül még Jari-Matti Latvalát érte utol, amint a finn Toyotában csütörtököt mondott a generátor.

Az egyetlen versenyben maradt i20-ast pedig a negyedik helyre hozta be a hétvége folyamán a körülmények mellett betegségével is küszködő Thierry Neuville, a toyotás Kris Meeke-t megelőzve, akit – akárcsak Tänak esetében – egy defekt hátráltatott. Teemu Suninen (M-Sport-Ford) és Esapekka Lappi (Toyota) baleset következtében volt kénytelen feladni a versenyt.

A gyári csapatok szenvedésének köszönhetően a hatodik helyen már a WRC2 mezőnyét erősítő és a közel két hónappal ezelőtti Bajnokok Tornáján brillírozó Benito Guerra következett, akinek Skodáját márkatársa, Marco Bulacia Wilkinson követte a hetedik pozícióban.

Rallye Dream Blog

Latvala már nem lesz a TOP5-ben a powerstage-n :/ :(

A Rally2-szabályok értelmében még a bajba jutottak visszaállhattak a versenybe: Dani Sordo két pontot el is csípett két pontot a Power Stage-en, összesítésben pedig kilencedik lett, Jari-Matti Latvala mögött, aki viszont még az utolsó kilométereken kissé átrendezte autójának elejét egy ütközés során.

A hétvége menetét a műszaki meghibásodásokon és baleseteken túl két bizarr incidens is színezte. Ugyanis a mexikói pályával már a legelső szakaszon gondok adódtak, mivel az egyik ugratót túlságosan veszélyesnek találták, így Tänakot, Mikkelsent és Ogier-t már rajthoz sem engedték, aminek következtében ők fantomidőkkel folytatták, azaz utolsó pályára gördült versenyző idejét számították be hozzájuk.

A későbbiekben pedig Mikkelsen szembesült egy csukott kapuval, ahogyan az történt Ogier-vel 2013-ban. A norvég pilóta nagyjából egy percet vesztegetett el az akadálynál, amit később jóváírtak neki.

Rallye-Magazin

Crazy WRC Rally Mexico II

Három hét múlva a Francia Ralival folytatódik a bajnokság.

A Mexikói Rali végeredménye:

wrc_2019_mexiko_1.jpg

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7114682536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása