F1 - MÁRIS FELÜLMÚLTA A VÁRAKOZÁSOKAT A TORO ROSSO ZÖLDFÜLŰJE

ap-1yg4bf3sw1w11_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

Lenyűgözte a Toro Rossót Alexander Albon első heti teljesítménye, pedig a thai versenyző először néhány héttel korábban ülhetett F1-es autóba, mindennek tetejébe pedig egy kínos bakival indította a hetet.

A Forma-2-ben elért összetett bronzérmét követően, a Toro Rosso színeiben mutatkozhat be a Forma-1-ben idén Alexander Albon. A thai versenyző számára sajátos út vezetett a királykategória felé, és az ott megtett első lépések is ezt a sémát követték. Sokakból meglepődést váltott ki az, hogy Albon megkapta a nagy lehetőséget, mert korábban még sosem vezetett F1-es gépet – és ez így is volt egészen 2019. február 13-ig, amikor is a faenzai kiscsapat misanói filmes napján megtehette az első métereket.

Kedden, a barcelonai kollektív F1-es teszt második napján az első élesebb bevetésére is sor került – igaz, az egy kissé kínos bakival indult számára, ugyanis a hideg gumikon már egy perc után a sóderágyban kötött ki, de mind a nap hátralevő részében, mind csütörtökön szorgosan gyűjtögette a kilométereket: az előbbi napot pedig a negyedik, az utóbbit a második helyen zárta. De, mint azt tudjuk, az előszezonban az időeredményeknek és helyezéseknek nincs nagy jelentősége, viszont a megtett kilométereknek annál inkább.

ap-1yg5hwq291w11_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

Ebben a mutatóban viszont szintén kiemelkedőnek bizonyult, 268 körrel (és közel 1250 kilométerrel) az ötödik lett ezen a listán, a Mercedes és a Ferrari versenyzői, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Sebastian Vettel és Charles Leclerc mögött. Jody Egginton, a Toro Rosso helyettes technikai igazgatója mindennek fényében elismerően nyilatkozott a thai pilótáról a motorsport.com hasábjain.

„Soha nem vezetett még korábban F1-es autót. Viszont rengeteg időt töltött szimulátoros munkát, annyit, amennyit csak el tudnak képzelni. A forgatási napon szintén jó munkát végzett, itt pedig egyenesen fantasztikus volt. A kicsúszás nem is az ő hibája volt, hanem mérnöki melléfogás miatt történt meg. Azonban utána nagyszerűen végigvitte a programot. Mindent kipipálhatott mindkét nap végén a listáról, ráadásul a hosszú etapjai során nagyon jól dolgozott, főleg akkor, amikor a C2-es gumikon ment” – idézi Egginton szavait a szakoldal.

„Nagyon elégedettek vagyunk vele. Fantasztikus, ahogyan megközelíti a dolgokat, felülmúlta a várakozásaim, és tudom, hogy a mérnökök is meg vannak elégedve. Izgatottsággal tölt el minket, hogy vele dolgozhatunk, és ez a szép a Toro Rossóban, hogy bizalmat szavaz a fiatal pilótáknak, és segít nekik az előrelépésben. Ő pedig gyorsan tanul” – tette hozzá.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5514647999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása