DTM - TELJES AZ ASTON MARTIN KVARTETTJE: HABSBURG IS DI RESTA CSAPATTÁRSA LESZ

hab_jun_r_dtm.jpg

A német túraautó-bajnokságban (DTM) négy Aston Martint indító R-Motorsport kedden megerősítette a másik két versenyzőjét is, Daniel Juncadellát és az utolsó magyar király, IV. Károly unokáját, Ferdinand Habsburgot.

Több hónapnyi csendet követően, szinte egy héten belül fény derült az R-Motorsport valamennyi 2019-es versenyzőjére: a brit csapat a múlt héten bejelentette az ex-F1-pilóta és DTM-bajnok Paul di Restát, valamint Jake Dennist, a minap pedig másik két versenyzőjének kilétét is felfedte, Ferdinand Habsburg és Daniel Juncadella személyében.

Ennek értelmében Juncadella, aki tavaly 15. lett a bajnokságban az év végén kivonult Mercedesszel, a továbbiakban is megtartja a HWA-hoz való kötődését, aminek Formula-E-programjában teszt- és tartalékversenyző státuszt tölt be.

„Tavaly úgy tűnt, hogy változás következik be a versenyzői pályafutásomban, amióta az év végén a Mercedes kivonult a DTM-ből. Azonban az ötlet az volt, hogy továbbra is velük folytassam” – idézi Juncadella gondolatait a hivatalos sajtóközlemény. – „Több szempontból is jó évet zártam a DTM-ben, még ha ezt az eredmények nem is mutatják. Mindenesetre itt akartam folytatni, különösen a szabályváltozások miatt.”

Ferdinand Habsburg pedig ugyan osztrák állampolgár, mégis magyar gyökerekkel rendelkezik, ugyanis hazánk utolsó királyának, IV. Károlynak a dédunokája. A 21 esztendős pilóta az előző két évben a Forma-3-as Európa-bajnokságban versenyzett a Carlin színeiben, ez idő alatt öt dobogós helyezést, köztük egy győzelmet ért el.

„Már nagyon várom a DTM-debütálásomat, ugyanis nagy kihívást jelent egy ennyire professzionális, prémium bajnokságban versenyezni. Nem lesz számomra könnyű újoncként, a világ legjobb túraautó-versenyzőinek az oldalán. Ebből következik, hogy az lesz a célom, hogy annyit tanuljak, amennyit csak tudok a lehető legrövidebb időn belül és úgy, hogy versenyről versenyre javítsak a teljesítményemen” – mondta Habsburg.

Jelen állás szerint már csak azok az Audik várnak gazdára, amiket a WRT csapat fog versenyeztetni.

Az eddigi hivatalos bejelentések értelmében így áll a 2019-es DTM-mezőny:

  • Audi: Loïc Duval, Robin Frijns, Jamie Green, Nico Müller, René Rast, Mike Rockenfeller
  • WRT (Audi): ???, ???
  • BMW: Philipp Eng, Joel Eriksson, Timo Glock, Bruno Spengler, Sheldon van der Linde, Marco Wittmann
  • R-Motorsport (Aston Martin): Jake Dennis, Paul di Resta, Ferdinand Habsburg, Daniel Juncadella

Fotó: R-Motorsport / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9514636174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása