DTM - BEJELENTETTE ELSŐ KÉT VERSENYZŐJÉT AZ ASTON MARTIN

51531034_770835739975899_2190396882457460736_n.jpg

Az Aston Martinokat futtató R-Motorsport négyfős felállásából két versenyző kiléte már ismert: Paul di Resta személyében egy korábbi bajnok és egy rendkívül rutinos pilóta fogja képviselni a brit manufaktúrát, míg Jake Dennis idén megejtheti debütálását a DTM-ben.

Tavaly októberben lett hivatalos a hír, miszerint az R-Motorsport négy Aston Martint fog indítani a német túraautó-bajnokságban (DTM) 2019-ben, azonban a versenyzők kilétét homály fedte egészen mostanáig. Csütörtökön azonban bejelentette pilótájaként a brit gyártó Paul di Restát és Jake Dennist.

Di Resta első ízben 2007 és 2010 között erősítette a DTM mezőnyét, de miután 2010-ben megnyerte a bajnokságot, 2011-ben a Forma-1-ben folytatta pályafutását. Viszont 2014-ben visszatért a szériába és egyúttal a Mercedeshez is, tavaly pedig egészen az összetettbéli bronzéremig menetelt.

„Már nagyon várom az új DTM-szezont és az a kihívást, hogy új csapatom, az R-Motorsport színeiben és egy Aston Martin Vantage DTM-mel versenyezzek. Természetesen nem lesz könnyű dolgunk, ugyanis prémium gyártók tapasztalt csapatai ellen kell versenyeznünk” – nyilatkozta Di Resta. – „Ugyanakkor nagyon pozitívak a benyomásaim a csapat szakértelmét és ambícióit illetően, így jó érzéssel látok majd neki annak, hogy felkészüljek a mostani szezonra.”

dtm-1535238586.jpg

„Alig várom, hogy vezethessem az Aston Martin Vantage DTM-et az első teszt alkalmával és kivehessem a részemet az új autó fejlesztéséből” – tette hozzá a skót versenyző.

„Paul személyében egy olyan nagytudású és tapaszalt versenyzőre tettünk szert, aki elképesztő sportönéletrajzzal rendelkezik. Így az igazolása kulcstényező az Aston Martin Vantage DTM fejlesztésében. Tapasztalata és nyers tempója a segítségünkre kell, hogy legyen abban, hogy az új DTM-autónk versenyképessé fejlődjön” – fejtette ki véleményét Di Restáról az R-Motorsport főnöke, Florian Kamelger.

Jake Dennis nemzetközi pályafutása hajnalán a formulaautózás világában próbált szerencsét, aminek keretében megfordult többek között a Forma-3-as Európa-bajnokságban és a GP3-ban is – előbbi szériában 2015-ben a harmadik lett az összetettben, míg utóbbiban negyedikként rangsorolták az év végi elszámolásnál.

Azonban az elmúlt években már elkezdett kacsintgatni a túraautózás felé is, s már egy ideje tagja az R-Motorsportnak. Sőt, a brit csapattal erősen kezdte a szezont a 23 éves pilóta, ugyanis a második helyre hozta be azt az Aston Martin Vantage V12-t a bathursti 12 óráson, amin még Marvin Kirchhöfer és Matthieu Vaxivière osztoztak.

dzxnaikxgaa732z.jpg

„Nagy előrelépést jelent a pályafutásomban az, hogy a DTM-ben versenyezhetek. Készen állok a kihívásra, és tudom, hogy ebben a bajnokságban bizonyítanom kell önmagamnak. Már várom, hogy fejlődjek versenyzőként, a DTM pedig tökéletes hely nekem ahhoz, hogy tanulhassak” – mondta Dennis, aki az előző években versenyzett a Blancpain GT-ben, az ADAC GT Mastersben, valamint Le Mans-ban is megfordult, továbbá a Red Bull F1-es autóját is tesztelhette, tavaly pedig részt vett a DTM év végi, kifejezetten fiatal versenyzőknek szóló tesztjén Jerezben.

„Jake egy nagyszerű tehetség, amit a GT3-ban már meg is mutatott. A tavalyi év folyamán megbízható versenyzőnk volt. Pontosan tudjuk, hogy mire képes, aminek alapján azt gondolom, hogy gyorsan be fog illeszkedni a DTM-ben” – mondta az R-Motorsport vezetője.

Természetesen Kamelger is tudja, hogy új csapatként és új gyártóként nehéz lesz helytállni a DTM-ben olyan tapasztalt riválisokkal szemben, mint amilyen az Audi vagy a BMW: „Tisztában vagyunk azzal, hogy nekünk az R-Motorsportnál nem lesz könnyű feladatunk, ugyanis a DTM-ben gyári csapatokkal kell szembenéznünk, amelyek amellett, hogy prémium gyártók támogatását élvezik, már felnőttek ahhoz az évek folyamán, hogy megszokottá váljon számukra a siker. De ez egy kihívás, és mi örülünk neki, hogy felemelkedhettünk hozzá, így már várjuk az előttünk álló DTM-idényt.”

Fotó: R-Motorsport / Facebook, DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2114627634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása