F1 - NORRIS ELSŐ VALETIN-NAPI RANDEVÚJA, AVAGY ÍME, A MCLAREN MCL34!

mcl34_website_2000x1100_c1.jpg

Csütörtökön, Valentin napján mutatta be 2019-es autóját a McLaren, amin a leginkább szembetűnő változás az, hogy a kék valamivel több szerepet kapott a fényezésben, ám a domináns színnek továbbra is a papaya számít. A versenyzők overáljaiban már radikálisabb változás ment végbe, ugyanis azok majdnemhogy teljesen bekékültek.

Ugye emlékeznek kedves Olvasóink arra, amikor az idei év első napjain a McLaren – miközben költői képességeit csillogtatta – bejelentette autóbemutatóját február 14-ére, azaz Valentin-napra? Nos, akkor a csapat nem csak Shakespeare-t próbálta megtestesíteni, hanem minden bizonnyal néhány humorista bőrébe is megpróbált belebújni. Viszont a prímet Lando Norris, a McLaren újonca vitte, amikor a hírt Facebook-oldalán úgy kommentálta, hogy „végre megcsináltam, srácok! 19 hosszú év után megvan az első Valentin-napi randim!”.

Végül pedig el is érkezett ez a nap, a McLaren lerántotta a leplet 2019-es versenygépéről, amely az MCL34 nevet kapta. Önmagában az autó fényezésében viszonylag kevés változást lehet észrevenni – első blikkre lényegében annyit, hogy már nem csak az első és a hátsó szárnylapokra, hanem a motorborításra is jutott némi kék festék, de az alapszín továbbra is a legendás, a csapat első, 1966-os évéből ismert papaya.

Viszont amennyiben jobban szemügyre vesszük az autót, láthatjuk, hogy a tél folyamán bővült a wokingi együttes támogatói köre, mégpedig az Estrella Galicia 0,0, a Huski Chocolate és a British American Tobacco, valamint a Petrobras és a Dell cégekkel – előbbi három vállalat korábban még nem szponzorálta a csapatot – amely tavaly a hatodik lett a konstruktőri bajnokságban –, utóbbi kettő pedig visszatérőnek számít.

Tizenkét év után először pedig teljes vérfrissítés ment végbe a McLaren versenyzői felállásában: Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne a Forma-1-ből is távoztak (a spanyol a folytatásban a Tripla Koronára koncentrál, a belga pedig a Formula-E-ben próbál szerencsét), a helyükre pedig a korábbi Toro Rosso- és Renault-pilóta, Carlos Sainz Jr., valamint a Forma-2 tavalyi ezüstérmese, a már említett Norris érkeztek. Azonban a párosnak nem csak az összetétele, hanem annak ruházata is változott, mivel abban ezentúl a kék lesz a meghatározó szín.

mcl32_website_2000x1100_4.jpg

Carlos Sainz on Twitter

Hola hola!!� Aquí tenéis unas fotos de mi casco para este año! Qué os parece? Para el diseño final de Australia se aceptan ideas y propuestas! / Here you have my 2019 helmet design!! Any ideas/improvements for the final design of Australia? #carlo55ainz #outoftheblue #newdesign

Carlos Sainz Jr. 2019-es sisakja.

Lando Norris

Here's a little something I've been working on this winter � #L4NDO ‬ @ Mclaren F1 HQ

Lando Norris 2019-es sisakja.

A technikai személyzetben is komoly változások vannak folyamatban: az elmúlt hónapok során távozott versenyigazgatói posztjából Eric Boullier, miközben Andreas Seidl és James Key révén igazi kulcsigazolásokat ütött nyélbe a gárda.

Az autóbemutatók sora pénteken a Ferrari SF90 leleplezésével folytatódik, míg hétfőn (hivatalosan is) bemutatkozik az Alfa Romeo 2019-es gépe.

Fotó: mclaren.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1814626908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása