F1 - KULCSEMBERT IGAZOLT A MCLAREN, FOLYTATJA AZ ÚJRASTRUKTURÁLÁST

fernando_alonso_f1_grand_prix_germany_w4wym2kfqrhx_1.jpg

Elcsábították Zak Brownék a Scuderia Toro Rosso technikai igazgatói pozíciójából James Keyt, amely a szó szoros értelemben kulcsigazolásnak számít Wokingban.

Mint az ismeretes, néhány héttel ezelőtt nagy fába vágta a fejszét a McLaren vezetősége Zak Brownnal az élen, egy újabb kétségbeesett próbálkozást megejtve annak érdekében, hogy a nagy múltja ellenére az elmúlt években rendre csak kínosan szenvedő wokingi gárdát kihúzza a gödörből. Ennek első egyértelmű jele a versenyigazgató Éric Boullier és a karosszériáért felelős Tim Goss menesztése volt, a csütörtök délutáni órákra időzített bejelentés értelmében pedig a második lépést James Key leigazolása jelentette.

A 46 esztendős szakember hatalmas tekintélynek örvend. 1998-ban a Jordan csapatánál kezdte a pályafutását, majd annak jogutódjainál, a Midlandnél, a Spykernél és a Force Indiánál folytatta a munkát. A brit alakulatnál eltöltött utolsó szezonjában, 2009-ben gyümölcsözőnek bizonyult a tevékenykedése, mivel Giancarlo Fisichella a Belga Nagydíj hétvégéjén megnyerte az időmérő edzést, majd a versenyt a második pozícióban fejezte be.

james_key_f1_grand_prix_austria_practice_iy8gmlzbweux.jpg

2010-re viszont átigazolt a Sauberhez, s nem kevés erőfeszítést tett meg annak érdekében, hogy 2012-re egy dobogóesélyes autó álljon össze a svájci csapatnál. Azonban ebben az évben ismét új munkakörnyezetbe került, a Toro Rossóhoz igazolva – a faenzaiaknál pedig a korlátozott anyagi lehetőségek ellenére nagyon sok egyedi megoldással tudott előrukkolni, amelyek számos alkalommal a középmezőnybe repítették a kisbikákat.

Azonban nem olyan régen távozott Key Faenzából, amely nyilvánvaló módon érzékenyen érintette az olaszokat. Viszont ennek az átigazolási procedúrának érdekes lehet a folytatása, mert órákkal a hírek megjelenését követően Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke a motorsport.com-nak nyilatkozva egyértelműen leszögezte, hogy „James-nek hosszú távú és érvényes szerződése van”.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1114144467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása