DTM, FE: A Kanári-szigeteken edzettek az Audi-pilóták

a191791_large.jpg

Egy lanzarote-i edzőtáborban folytatták a felkészülést a 2019-es évre az Audi DTM- és Formula-E versenyzői, amin Dieter Gass, az Audi Motorsport vezére és a többi csapatfőnök is jelen volt. Azonban a Kanári-szigeteken töltött hét nem éppen csak az edzésről szólt…

A múlt héten az Audi legénysége kitelepült a lanzarote-i Club La Santa létesítménybe hét teljes napra, ahol az ingolstadti márka DTM-pilótái, Loïc Duval, Robin Frijns, Jamie Green, Nico Müller, René Rast és Mike Rockenfeller, valamint Formula-E-versenyzői, Lucas di Grassi és Daniel Abt különböző sporttevékenységeket űzhetett. Lehetőségük nyílt például kerékpározásra, szörfözésre, teniszezésre, asztali teniszezésre, strandröplabdázásra, sajáttestsúlyos és súlyzós edzésre és falmászásra.

„Már negyedjére látogattunk el a Club La Santában, amely egyszerű ideális körülményeket kínál ehhez” – fogalmazott Tom Kristensen, a Le Mans-i 24 órás kilencszeres győztese a fitnesztáborról, ami az Audinál már-már tradíciónak számít, és aminek révén a versenyzők számára a mentális és a fizikai erősödés is biztosított, miközben pihenhetnek is egy jót.

„Arról szól ez az egész hosszabb távon, hogy a versenyzők feszegessék a határaikat és ezáltal tovább erősödjenek. Így az Audi számára extrém körülmények között is tökéletes munkát tudnak nyújtani. Természetesen a móka és a csapatépítés is a program részét képezi” – folytatta gondolatait a dán.

Azonban a hétnapos tréning végén egy különleges kihívás is fogadta a versenyzőket, ahogyan az lenni szokott, s minden évben csak az utolsó pillanatban derül ki, hogy az adott alkalommal mi vár rájuk.

Ezúttal kertifészer-építésben kellett összemérniük a tudásukat a három csapatba osztott versenyzőknek – mindhárom gárda szinte tökéletes munkát végzett a háromórás limitidőn belül. Kár, hogy videós formában nem rögzítették a csapatversenyt, mindenesetre már a képeken meglehetősen szokatlan látványt kelt az, hogy ecsetet, fúrógépet és egyéb barkácseszközt láthatunk autóversenyzők kezében…

Ha esetleg nem bizonyultak elegendőnek a cikkben található barkácsolós, félmeztelen Rockenfeller- és Di Grassi-fotók, további képek erre a linkre kattintva lelhetők fel.

Fotó: Audi Motorsport Communications

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1314619716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása