F1 - TELJESÍTETTE KÖZMUNKÁJA MÁSIK FELÉT IS MAX VERSTAPPEN

ap-1xkr6bpzw1w11_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

Mostantól nem fog fájni a feje Max Verstappennek amiatt a közmunka miatt, amit még novemberben, a Brazil Nagydíjat követően róttak ki rá, ugyanis a hétvégén büntetése másik felét is letudta.

Ahogyan arról a Braking News Motorsport is beszámolt, Max Verstappent kétnapos közmunkára ítélték a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) stewardjai az interlagosi Forma-1-es verseny után, amiért a mérlegelés alkalmával dulakodott Esteban Oconnal azt követően, hogy a Racing Point francia versenyzője kiütötte a hollandot, aki ezáltal elesett a győzelemtől.

Nagyjából egy hónappal ezelőtt, a Formula-E marokkói fordulóján teljesítette a kirótt büntetés első felét, mégpedig abban a formában, hogy a korábbi Forma-1-es pilóta Vitantonio Liuzzit is a soraiban tudó stewardok munkáját segítette. A holland rendkívül hasznosnak ítélte meg az afrikai kitérőjét, bár voltak olyanok, akik nem értették egyet a büntetéssel, többek között amiatt, mert nem vélik helyesnek az elektromos szériát büntetés céljából felhasználni.

A motorsport.com cikkéből pedig kiderült, hogy a hétvégén a büntetés második felét is kipipálhatta: részt vett ugyanis az FIA Nemzetközi Versenybírói Programján, Genfben, aminek keretében több vizsgálóbizottság munkáját figyelhette meg közelebbről olyanok társaságában, mint a háromszoros WTCC-bajnok Andy Priaulx, a WRC-ből ismert M-Sport csapatfőnöki posztját betöltő Richard Millener, valamint a BMW Motorsport igazgatója, Jens Marquardt.

07219007_jl24777.jpg

Ezáltal betekintést nyerhetett különféle esettanulmányokba, valamint abba, mi alapján vizsgálnak egy-egy incidenst és aztán hogyan hoznak döntést a bírák.

„Mi tesszük a magunk dolgát a pályán, miközben arra törekszünk, hogy a legjobbat hozzuk ki a versenyből. Emellett az is világos, hogy a bírák is csak a munkájukat végzik, mindent megtéve azért, hogy fair döntést hozzanak. Ez egy jó lecke volt nekem, sokat tanultam belőle. Nagyon élveztem az egészet, ráadásul jobban meg is érthettem a stewardok tevékenységét” – idézi a szakoldal a Red Bull-pilóta gondolatait a második napról.

Maga az esemény háromnapos volt, ez idő alatt a szemináriumokon több mint 200-an vettek részt.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool, FIA

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5814619238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása